Zagorju nagrada ‘Europska poduzetnička regija’

Krapinsko-zagorska županija prva je i zasad jedina iz Hrvatske koja je osvojila prestižnu nagradu EER. 

Dodjeljuje je Europski odbor regija, onima s izvanrednom i inovativnom poduzetničkom strategijom. Zagorje je dobilo nagradu za inovativnu modernizaciju MSP-ova u tradicionalnim sektorima, za jačanje konkurentnosti i održivosti uz očuvanje kulturne baštine i stvaranje novih radnih mjesta.

‘Prepoznati smo kao lider’

Ovom nagradom Krapinsko-zagorska županija pridružila se ovogodišnjim laureatima, španjolskoj regija Galicija i poljskom vojvodstvu Mazovia. Nagradu European Entrepreneurial Region (Europska poduzetnička regija) je u belgijskom Bruxellesu preuzeo Zlatko Šorša, predsjednik Županijske skupštine, koji se i obratio na plenarnom zasjedanju Europskog odbora regija.

– Drago mi da sam i kroz svoj rad u Europskom odboru regija imao čast dati mali doprinos ovom velikom uspjehu iako, naravno, najveće zasluge idu županu, Županijskoj skupštini, stručnim službama, Poduzetničkom centru, Zagorskoj razvojnoj agenciji i svima koji su radili na ovoj prijavi. Ovo priznanje donosi izuzetnu promociju našoj županiji na europskom nivou, potvrda je snage našega gospodarstva i otvara vrata novim investicijama – javio je iz Bruxellesa Marko Vešligaj, gradonačelnik Pregrade i predstavnik Hrvatske u Odboru regija Europske unije.

Foto: Marko Vešligaj/Facebook

Osim Šorše i Vešligaja na objavi i preuzimanju nagrade bile su i Helena Matuša, direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije te pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar.

– Nagrada European Entrepreneurial Region prepoznaje regije s izvanrednom i inovativnom poduzetničkom strategijom, a njen cilj je promocija održivog rasta i stvaranje novih radnih mjesta. Biti dobitnik ove nagrade znači da je naša županija prepoznata kao lider u stvaranju povoljnog okruženja za poduzetnike i inovacije – objavio je na na Facebooku Marko Vešligaj.

Predsjednik Županijske skupštine Zlatko Šorša na plenarnom zasjedanju Europskog odbora regija (Foto: Marko Vešligaj/Facebook)