Nova aplikacija mVisitor namijenjena je turističkim zajednicama, iznajmljivačima i turistima.

Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije prva je regionalna turistička zajednica koja je ugovorila besplatno korištenje aplikacije za više od 300 obiteljskih iznajmljivača, koji imaju registrirano 1977 ležajeva.

Kvalitetnije, brže, jednostavnije

Aplikacija prvenstveno služi olakšanju procesa prijave turista i komunikaciji na razini turističkih zajednica i iznajmljivača. mVisitor omogućava direktniju i kvalitetniju komunikaciju između TZ-a i iznajmljivača, bržu, jednostavniju i digitaliziranu prijavu gostiju i podiže razinu zaštite osobnih podataka gostiju. Sustav preusmjerava svakog prijavljenog gosta na web sadržaje i aplikacije od interesa TZ-a i regije, čime dodatno približava lokalnu ponudu gostima.

– S obzirom na kontinuirani porast broja obiteljskog smještaja više razine kvalitete, prije svega kuća za odmor koje posljednje tri godine generiraju kontinuirano povećanje broja noćenja i privlače sve veći broj gostiju, a od lipnja do rujna i osjetno veći broj stranih gostiju s boravkom od sedam do 14 dana, itekako nam je bitno pomoći upravo ovom segmentu smještaja kroz jaču promociju, ali i kroz druge oblike pomoći. Jedna od njih je svakako i mVisitor aplikacija kao dodana vrijednost iznajmljivačima i gostima, a u konačnici i našoj županijskoj Turističkoj zajednici – komentirao je župan Željko Kolar, ujedno i predsjednik Turističke zajednice KZŽ.

TZ KZŽ prva je regionalna turistička zajednica koja je ugovorila besplatno korištenje aplikacije za više od 300 obiteljskih iznajmljivača (Foto: TZ KZŽ/Julien Duval)

Korištenje aplikacije mVisitor za sve iznajmljivače čiji se turistički objekti nalaze na području Krapinsko-zagorske je potpuno besplatno. Za mVisitor koriste se pristupni podaci eVisitora. Sve informacije o sustavu dostupne su na internetskoj stranici mVisitor.hr.

Potpuno besplatno

Kako smo prvenstveno regija toplica i termalnih izvora te nam najveći broj gostiju boravi u hotelskom smještaju, a primjetan je i veliki potencijal u razvoju malog obiteljskog smještaja, pojačane su aktivnosti upravo prema toj ponudi.

Korištenje aplikacije mVisitor za sve iznajmljivače čiji se turistički objekti nalaze na području Krapinsko-zagorske županije potpuno je besplatno (Foto: Screenshot)

– Nakon projekta True Zagorje Home koji je pokrenut prošle godine, a usmjeren je na kuće za odmor i njihovo što bolje pozicioniranje i vidljivost na tržištu, bitno je napomenuti da je upravo u savjetovanju Pravilnik za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu za koje je Županija osigurala 66.000 eura. Pozivam iznajmljivače kuća za odmor i ruralnih kuća da se svojim prijedlozima i komentarima aktivno uključe u eSavjetovanje donošenja Pravilnika – poručio je župan.

Kako instalirati aplikaciju pogledajte u video vodiču.