Zbog kašnjenja nalaza na COVID-19 i činjenice da je Krapinsko-zagorska županija ovisna o Zagrebu, oglasio se i HDZ Krapinsko-zagorske županije

U priopćenju za javnost predsjednik Žarko Tušek prozvao je župana Željka Kolara (SDP).

‘Zagorci su taoci sulude Kolarove odluke’

‘Župan Željko Kolar i dalje se oglušuje o nabavi uređaja za testiranje na COVID-a te ga ovim putem pozivamo da se ne izvlači od odgovornosti i odmah krene u nabavu PCR-uređaja. Zdravlje stanovnika Krapinsko zagorske županije nam treba biti iznad svega, te Županija treba i mora pronaći sredstva za kupnju tog uređaja. S ovolikim brojem oboljelih i velikom potrebom testiranja na dnevnoj bazi nevjerojatno je da Krapinsko-zagorska županija još nije nabavila taj aparat niti krenula u nabavku. Naprotiv, Kolar i njegovi bliski suradnici odbijaju bilo kakvu mogućnost nabavke aparata za testiranje na COVID-19.

Gotovo sve županije i županijske bolnice u Hrvatskoj nabavile su ili su u postupku nabave takvog aparata. Zagorci su taoci sulude odluke Kolara i njegovog ravnatelja županijskog Zavoda za javno zdravstvo KZŽ Tomislava Jadana.

Tražimo od Željka Kolara da mu konačno na prvom mjestu bude zdravlje i dobrobit svih stanovnika Zagorja, a ne njegova politika bježanja od odgovornosti.’, piše u priopćenju zagorskog HDZ-a.

Gradonačelnik Oroslavja: ‘COVID-19 nije politika, kupimo aparat!’