U ambulanti u Oroslavju danas su prvi Zagorci primili AstraZenecu, cjepivo protiv korona virusa

Time je i službeno počela druga faza cijepljenja. U prvoj su se cijepili korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne i zdravstveni djelatnici. Oni su primili Pfizerovo cjepivo. Sada je krenulo cijepljenje starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika.

Idući tjedan 1600 doza

U Zagorje je stiglo 400 doza cjepiva AstraZeneca. Dobivene doze Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije podijelio je u deset ambulanta, a obiteljski liječnici zovu ljude prema listi prioriteta.

– Idući tjedan očekujemo oko tisuću doza Moderne, 600 doza AstraZenece, za Pfizer još ne znamo. Imamo i mali dio zdravstvenih radnika koji još nisu cijepljeni, i dio korisnika domova za starije i nemoćne. S obzirom na to da se i dalje radi o malim količinama cjepiva, i dalje ćemo biti organizirani po ordinacijama. Pokušat ćemo na svako područje poslati barem nešto, da se na svakom terenu uspije cijepiti barem desetak ljudi – rekao je Tomislav Jadan, ravnatelj HZJZ-a.

Prvo cjepivo AstraZeneca danas su primili stanovnici Oroslavja (Foto: KZŽ)

Prva cijepljena pacijentica u Oroslavju je Jelica Soić (79) koja se, kako je rekla, odmah prijavila kod svog liječnika da želi primiti cjepivo.

–  Vjerujem u cjepivo. Pozivam sve da se cijepe i zaštite sebe, a naročito pozivam svoje umirovljenike, da zaštite sebe i svoje obitelji te da si produlje život. Veselim što ću sada bez straha moći vidjeti svoju obitelj. Imam već dosta godina, ali želim dočekati svojega praunuka ili praunuku – izjavila je Jelica, piše Zagorje inetrnational.