Kao i mnogo puta ranije, Mirko Filipović Cro Cop odmah je reagirao na apel za pomoć psu kojemu su smještaj i veterinar bili hitni.

Informaciju o psu u teškom stanju, ugnojenog i krvavog vrata, objavila je Udruga Rocco iz Vinkovaca u srijedu, 22. veljače u 11 sati. Molili su može li mu itko ponuditi smještaj nakon veterinarske obrade. Mirko je vidio objavu poslijepodne i javio se: ‘Ako ga netko može dovesti do Zagreba, ja ću preuzeti brigu o njemu’, napisao je u komentarima.

Sada će kao gospodin u hotel

Posljednji puta, koliko je javno poznato, Cro Cop je na Novu godinu spasio dvije male tromjesečne kujice ostavljene usred šume u okolici Zagreba. Zbrinuo ih je u hotelu za pse, a potom im pronašao udomitelje.

I psu iz Vinkovaca Mirko će platiti smještaj u hotelu čim mu ga dovezu, a to bi trebalo biti najkasnije u subotu za kada se javio jedan Danijel i ponudio prijevoz.

Osim što je bio na lancu, rane su vjerojatno posljedica ugriza drugih pasa (Photo: Udruga Rocco Vinkovci)

– Odlično! Ja ću ga staviti u Alpha Dog hotel za pse gdje su uvjeti vrhunski i tu ćemo ga zaliječiti i oporaviti, okupati i ja ću ga udomiti vrlo brzo čim ga oglasim – odgovorio je Mirko Filipović u komentarima.

Pratitelji su mu i ovaj puta zahvaljivali na njegovoj empatiji i brizi za napuštene životinje. Prvu veterinarsku intervenciju platit će udruga Rocco, za ostalo će se pobrinuti Mirko Filipović.

– Trag prastare i prljave ogrlice s dobro poznatim željeznim dijelom na koji se kači lanac. Što mu se dogodilo, samo on zna. I nikad nam reći neće. Možemo samo nagađati… – objavila je Udruga.