Nakon detaljnog kriminalističkog istraživanja policajci PU krapinsko-zagorske utvrdili su da je njemačkog ovčara u Jelenjaku kraj Desinića ubio muškarac (38), jer je to od njega tražio vlasnik (56) njemačkog ovčara

Pas je ubijen u nedjelju 26. travnja u svom dvorištu u kojem je proveo 10-ak godina. U njega je pucao vlasnikov prijatelj, jer je on to od njega zahtijevao.

Kako su mogli?

Zašto je pas morao ovako skončati? Nakon desetljeća vjernosti i ljubavi prema svom vlasniku? Ti detalji istrage nisu nam poznati. Policija nam je potvrdila usmrćivanje psa. Rekli su kako je 38-godišnjak pucao u životinjicu iz vatrenog oružja. Zbog toga su ga prijavili za kazneno djelo zlostavljanja i ubijanja životinja.

Ovčar je bio u vlasništvu 56-godišnjaka kojeg su prijavili za kazneno djelo poticanja. Kazneni zakon kaže da ‘Tko drugoga s namjerom potakne na počinjenje kaznenog djela, kaznit će se kao da ga je sam počinio’. A kazna za ubijanje životinja je do tri godine zatvora.

Policija je svoje odradila. Sad čekamo što će napraviti državno odvjetništvo, a onda i sud kojemu bi vlasnik trebao ‘objasniti’ kako je mogao. Isto bi trebao objasniti i ‘čovjek’ koji je u psa pucao. Kako doznajemo, pas nije ništa skrivio, nikoga nije napao, pa da se netko morao braniti.

Opravdanja nema. Samo stroga kazna za primjer drugima. Pratit ćemo kako se sud odnosi prema ovakvom postupanju prema životinjama.

S više od dva promila ubio kujicu zbog kokoši