Udruga nudi 1000 eura nagrade onome tko ih dovede do počinitelja.

U nedjelju oko podneva na šumskom putu između Đakova i Slavonskog Broda volonter i zaštitnik životinja Elvis Dermiček pronašao je odbačenu kujicu. Štene je još k tome i invalidno. Zato su je i odbacili. Ostavili da umre.

Nije za prodaju pa nek’ umre

Netko ju je, kaže Dermiček, odbacio u šumi.

– Nije je mogao prodati zbog invalidnosti pa ju je šutnuo u šumu. I to po danu. Kada sam sat vremena ranije tuda prolazio, nije je bilo – objavio je Dermiček na svom Facebook profilu, užasnut ovom nehumanošću.

Kaže, kujica bi uginula na suncu da nije naišao. Osim što je invalidna, zapetljala se u ostrugu, divlju kupinu. Kujica je, srećom, spašena i o njoj brine Udruga za zaštitu životinja Njuškavi banditi iz Đakova. No, neće stati samo na spašavanju. Dermiček želi doći do počinitelja.

– Nudimo 1000 eura nagrade onome tko nas dovede do smrada koji je invalidno štene bacio u šumu. Garantiramo anonimnost – apelira Dermiček da se jave oni koji nešto znaju.

Dodatni šok volonteri su doživjeli kada je kujicu pregledala veterinarka. Štene je bilo operirano i to nedavno.

– Imala je neku operaciju na trbuhu, još su konci unutra. Vjerovatno hernija pupka ili nešto slično. Znači, bila je kod veterinara. Ići ćemo redom ne bi li saznali čija je. Zdravstveno stanje je prilicno O.K., bolje nego se činilo. Anemična je zbog neuhranjenosti. Nogice će, čini se, biti dobro uz ishranu i vitamine koje je dobila. Dobila je i antibiotike jer rana na trbuhu baš i nije uredna nakon operacije – objavili su Njuškavi banditi.

Prvi trag mogla bi biti nedavna operacija koju je kujica imala (Foto: Elvis Dermiček/Njuškavi banditi)

– Molim vas, ne okrećite glave, prijavite nama, mi ćemo odraditi sve kako bismo barem smanjili ovakve slučajeve. Ovo je prešlo sve granice normalnog. Svaki dan novi pas ili mačka na cestama. I to svi redom bolesni i jadni – objavio je Elvis Dermiček.

Želite li financijski pomoći đakovačkoj udruzi Njuškavi banditi možete to učiniti uplatom na brojeve računa IBAN: HR6823900011101322194 ili SWIFT BIC – CODE HPB ZHR2X ili na PAYPAL, ovdje.