ZAKAJ je nova zabočka manifestacija, Zabočka kazališna jesen.

Pučko otvoreno učilište Zabok u grad dovodi glumce i kazališne predstave. Od 7. do 20. listopada na repertoaru je pet domaćih predstava s našim omiljenim glumačkim postavama. ZAKAJ će otvoriti Adam Končić sa svojom predstavom Kaj je ljubav.

Sve predstave odigrat će se u Kino dvorani. Nakon Kaj je ljubav (koprodukcija Zagrebačkog kazališta Komedija i GFUK) 7. listopada, u Zabok dolaze predstave Sve o muškarcima (Teatar Gavran) 12. listopada, Julijin balkon (Hit teatar) 14., 4 poze, sretan svršetak (B GLAD Produkcija) 16. te Ja, trudnica (Kerekesh teatar) 20. listopada.

Osim predstava, organizirano je i druženje s glumcima. Prvo, zajedničko druženje sa svim glumcima, zakazano je za 7. listopada u City caffeu od 10 do 12 sati, a ostala nakon svake odigrane predstave s glumcima s pozornice.

Cijene ulaznica povoljne, pojedinačne u pretplati šest eura, paket za sve predstave 20, a karta na dan predstave bit će 10 eura. Ulaznice za ZAKAJ mogu se kupiti u Gradskoj knjižnici, Stjepana Radića 1, Zabok.