Oskaru smo pronašli dom! Već uživa u Velikom Trgovišću

Izmučeni Oskar iz Međimurja skrasio se u Zagorju, u Velikom Trgovišću.

Nakon što smo objavili priču o ubogom psiću, koji je čudom preživio i crve koji su ga jeli i nalet vlaka na željezničkoj postaji u Donjem Kraljevcu, gdje je bespomoćno ležao pored tračnica, 16-godišnjem starčiću osmjehnula se ljubav. Obitelj Božidara Horvata iz Velikog Trgovišća odlučila je uzeti Oskara u svoj dom.

– Znatiželjan je, njuška, jede, nije plašljiv, ali se vidi da nije naučen na maženje. Naučit će se, jako se trudimo oko njega – rekao nam je Božidar Horvat.

Zgodnom Međimurcu Oskaru ni malo nije loše u Zagorju (Foto: Privatni album)

On i njegova kći Nika potpuno su se posvetili ovom psiću koji je nakon tako ružnog života u 16. godini dobio priliku uživati u starosti. O njegovoj prošlosti ne zna se ništa, ali je jasno da nije bila lijepa. Oskar je zaslužio sreću. I dobio ju je. Prvo mu ju je podarila Marta Glavak Golombuš, koja ga je pronašla na tračnicama i spasila ga, a Nikolina Perkušić je ponudila prvi smještaj kako Oskar ne bi morao biti u azilu.

Skrb za Oskara preuzeo je Azil Prijatelj u Čakovcu.

– Suze mi idu na oči, a nije da ih često pustim. Oskar crvek spašen s tračnica pruge dobio je privremenac, koji će vjerojatno biti i zauvijek dom. Vozi se doma kod obitelji Horvat u Veliko Trgovišće, koji su prije njega imali jednog izmučenog starčeka iz Azila Osijek. On je umro i sad su odlučili pružiti još koju godinicu našem Oskaru – sretna je bila u subotu, kada je Oskar krenuo put Velikog Trgovišća, Aleksandra Hampamer, voditeljica azila.

Foto: Privatni album

– Još jedno čudo zahvaljujući velikim Ljudima – zaključila je Hampamer.

Obitelj Horvat već se sad zaljubila u Oskara. Treba mu puno njege i ljubavi, uvjereni su da će mu sve to moći dati u dovoljnim količinama i da će Oskar ostati kod njih i uživati u starosti kao što nikada do sada u životu nije uživao.

Kako je počela Oskarova priča o spašavanju, pročitajte ovdje.