Grad Zabok rekao je veliko NE pirotehnici! Na inicijativu portala Ni Zagorje malo odlučili su otkazati novogodišnji vatromet!

Daj šapu za Zabok, prvi i zasad jedini grad u Hrvatskom zagorju koji je reagirao na brojne apele da se s novogodišnjih proslava izbaci pirotehnika koja, dokazano je, šteti životinjama i okolišu. Tako se Zabok sada priključio civiliziranim gradovima poput Čazme, Rovinja, Opatije, Poreča, Samobora, Labina, Rijeke, Pule, kojima je stalo do onih koji pate zbog nesnosne buke.

Ja sam Pippa od Zagorja, prva kuja influencerica, i pozivam sve da se ovih dana suzdrže od bučne pirotehnike, a gradove i općine da se odreknu vatrometa u korist prirode i životinja te slijede primjer Zaboka.

– Draga Pippa, obavještavamo te da smo odlučili ove godine otkazati vatromet. Priključujemo se time brojnim hrvatskim gradovima koji su odučili reći ‘ne’ pirotehnici u novogodišnjoj noći. Za iduću godinu razmotrit ćemo alternative vatrometu, poput light showa i slično, a koje nemaju štetnih učinaka na okoliš te ne izazivaju buku koja šteti životinjama i ljudima. Na ovaj smo se korak odlučili osluškujući volju naših građana – odgovorili su mi jutros iz Grada Zaboka.

Ja, Pippa od Zagorja, šaljem veliki WufWuf gradonačelniku Ivanu Hanžeku i svima u Gradu koji su utjecali na ovu civiliziranu odluku u ime svih životinjica i ljudi koji pate zbog buke i detonacija, a koje mogu biti pogubne do te mjere da životinjice uslijed detonacija i umiru od srčanih udara.

Ko se bu još odrekel vatrometa? Nije neka nauka, to vam je Pippin dim. Slijedite primjer Zaboka i javite mi na pippaodzagorja@nizagorjemalo.hr.