Ja nisam pes, ja sam Pippa. Pippa od Zagorja, prva kuja influencerica. Predstavljam vam Bucu i njegovu tragičnu sudbinu. Koju vi možete promijeniti.

Javil mi se Buco. Rekel je, ‘Pippa, i ja hoćem biti zvijezda. Hoću biti superstar!’. Ne razme Buco, jer je još mali, da je svojim dolaskom na svijet postal jedna predivna zvjezdica. I onda je tu zvjezdicu, tak sitnu i malu neko hitil. Ostavil živo biće bez mame, hrane, vode, na kiši, u blatu. Samoga.

Buco se je plakal. Jako se plakal. Tražil je pomoć. Baš kak i ja prije sedam i pol godina. Buco je imal sreću. Naišla je teta Bojana sa svojim pesekima. Pametan Buco, znal je koga treba pratiti i kome se u auto utrpati.

Buco vam garantira milijune

Buco je sad na toplom, bušica je puna. Ne kruli mu više, ne buba ga više jer ga je dobra Bojana peljalala veterinaru. Znate, Bucek je tak jako bil prehlađen da nije mogel disati na nosić neg’ siroček kroz otvorenu njuškicu. Boril se za zrak. Bačen kraj Krapinice, u Zaboku kod benzinske pokraj Stanice za tehnički pregled. Ko zna jel još imal braću koja nisu preživjela.

Buco je. U inat svima. I prodisal. I jede ko slon! I mazi se i već piša u pijesak. I dalje je najmršaviji micek na planeti i baš zato je dobil ime Buco. Kaj bu se brzo oporavil i zdebljal. I imal bude najdulji i najljepši repek i najdeplje šapice. Ma, točno bu imal kitnjasti repek kak je i moj.

Buco već zna pišati u pijesak. Je da si poslije sedne na to, al kaj sad, bu se zdigel (Photo: Privatni album)

Buco je samo privremeno kod tete Bojane i kod njezina tri peseka. Buco superstar išče dom. Onaj zanavek. I samo pod uvjetom da bude član familije kak sam i ja. Bojana bi si ga ostavila, ali jedan njezin slijepi pesek nije baš društven s micama.

Znam da bu se neko mam javil i preuzel mojeg frendača koji voli papati, igrati se i maziti. Dobil bu i svašta za putne troškove u novi domek. Buci se javite u džuboks na Facebook profil ovdje. Tu vas čeka njegova tajnica. Ste vidli kakav je on zvijezda, i tajnicu već ima! Kad naraste, priksrbil bu vam milijune. Poljubaca i zagrljaja.

Pogledajte Bucinu galeriju fotografija. A mene pratite na Facebook stranici Ja nisam pes, ja sam Pippa i pišite na pippaodzagorja@nizagorjemalo.hr.