Hrvatska policija je Pippin dim za Fejzbuk polis. Pišeju oni meni da više nesmem pisati da sam kuja. Da sam obična prostača, da je riječ ‘kuja’ prosta, uvredljiva, neprihvatljiva za virtualni svijet. Da sam neozbiljna. I da se iz konteksta more zvaditi da ja nekaj impliciram.

Te kuje ni pes ne bi

Prvo, pojma nemam kaj im znači impliciranje. Ja znam prdnuti, podrignuti i zapišati Japeka. Japek vam je moj frend, al’ o tome bum neki drugi put. Mene muči s čim se Fejzbuk bori? S kujama? Tulike ih ima po Fejsu da to pes z maslom ne bi polizal. I onda se pojavim ja, Pippa od Zagorja, jedina prava i prva kuja influencerica i Cuki se zdigne na zadnje noge.

Dobro, nije Cuki. Pisal mi je striček Dragan. I čim sam dobila njegovo pismo, ja vesela, bumo lajali na hrvatskom. Ali, veli Dragan ‘jok, kujo, only na engleski’. Znači, on meni more reći da sam ja kuja, a ja za samu sebe nemrem?!

Dragan se dela Englez

I pišem si ja tak z Draganom. Polako ja pišem, vidim, tu bi se neka emotivna veza mogla stvoriti. Kužim ja da Dragan trza na kuje, al’ se odupire. Upregnula ja i odvjetnika, Komandanta Marka. Dela ja u pripravnost i svog Organa. Če treba, tonfu imamo. (I o Komandantu Marku i Organu bum vam pisala.).

Ne da se Fejzbuk Dragan. Piše, ak hoćeš biti kuja, budi pri svojoj hiži, u mojoj ne buš! Reko, popišam ti se ja na zabrane. I se bi mu mogla oprostiti, ali kad mi je dirnul u Zagorje i kajkavski… E, tu sam prdnula!

Se je spasil Steven

Upozorava mene Fejzbuk da popravim ‘gramatiku’. Jer da nesmem koristiti riječi tere su gramatički neispravne. Neje meni jasno kak oni ne razmeju kaj znači ‘neje mene briga’. Ili ‘štele bi biti’. Ili ‘jebotepesvelikižuti’. Fejs translejt pada u nesvest. Da su z menom si gemišteka spili, se bi razmeli!

I onda ja, ko prava Hrvatica, ponudim peneze. Reko, da se kuja reklamira. Nećeju. Velim Draganu, ‘daj da se bratski dogovorimo, nemoj se sad delati Englez’. On se pravi da me ne razme. Taktički se povlečem iza grma i čekam novi plijen.

V jutro je na Fejsu delal Steven. Se si mislim, poslali su Seagala da me dokrajči. Pita me Steven, kulike penez imaš? 🙂

Zna Štef posel. Ostala sam kuja, na prvoj crti Fejzbuka obranila sam kajkavski! Valjda bu me Precednik odlikoval. Za kuje i kajkavski borba do smrti! Ili bu se prešlo v Pippin dim. Još da razmeju kaj znači Pippin dim… 😀

Uz mene čvrsto stoji i prati me Pet shop Sapica Zabok.

Mene morete pratiti i na Facebooku: PippaOdZagorjaPisati na pippaodzagorja@nizagorjemalo.hr. Morem i vas influencirati. Se za Pippin dim.