Ti kupiš litru Zvijezda suncokretovog ulja, oni 50 lipa daju za kupnju i školovanje terapijskog psa. Ja sam Pippa od Zagorja, prva kuja influencerica, i apsolutno stajem uz Zvijezdu!

Kad idete u dućan, obavezno kupite Zvijezda suncokretovo ulje u novom, limitiranom izdanju. Kupnjom posebno označenih pakiranja Zvijezda suncokretovog ulja od jedne litre pomažete radu Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet. Sve kaj se skupi, Udruga bu koristila za kupnju i obuku terapijskog psa, koji pomažu u razvoju djece s poteškoćama u razvoju, osoba sa sindromom Down i slijepim i visoko slabovidnim ljudima.

Prijatelji si navek pomažu

Ova udruga jedina je nevladina i neprofitna organizacija u Hrvatskoj koja je razvila rehabilitacijske programe za mobilnost slijepih i drugih osoba s invaliditetom te za djecu s teškoćama u razvoju, u koje su uključeni psi pomagači i terapijski psi.

Photo: Zvijezda

Zahvaljujući radu Udruge brojne slijepe i visoko slabovidne osobe osposobljene su za samostalno kretanje u kojem im pomažu njihovi najbolji, četveronožni prijatelji. Psi koji prođu školovanje u Udruzi pomažu u terapijama djeci s poteškoćama u razvoju, a koriste se i u terapiji osoba sa sindromom Down.

– Korisnici pasa pomagača i terapijskih pasa često kažu da su uz pomoć svog psa stekli slobodu. Baš kao što svi poznajemo vrijednost slobode, mnogi od nas znaju prepoznati i vrijednost prijateljstva. Novo prijateljstvo koje smo sklopili sa Zvijezdom mnogima od naših korisnika značit će povećanje osobne slobode i stvaranje najljepših uspomena. Zahvaljujući suradnji, financirat ćemo školovanje psa koji će im olakšavati i uljepšavati svakodnevicu – rekla je Mira Katalenić, predsjednica Udruge.

A vi, peseki, najte pozabiti reći svojim ljudima da čim prije kupe Zvijezda ulje. Jer zvijezda je zvijezda! A akcija traje do kraja ožujka. Ja već šaljem svog komandanta u dućan. Kaj je litra ulja, Pippin dim.

Vaša Pippa od Zagorja,

pippaodzagorja@nizagorjemalo.hr