Kruno, Alemka i Vili rekli su, Davore, brzo najdi stručnjakinju za birtiju inače bu nam sve prešlo v dim. Davor nije imal kaj puno razmišljati. Osobno je došel u Zagorje, pital za mišljenje i imam li plan. Pih, pa to je Pippin dim.

Znači, dosta zajebancije. Zagorje Republika! Birtije se otpiraju! Krčme, kljeti imaju delati! Od 0 do 24! I pravila se moraju poštivati. S Krunom sam usuglasila dezinficijense i protokole. Nekaj me grdo pogledal na par mojih prijedloga, samo sam zub hitila van.

Tajni transkripti

– Kruno, nemoj. Samo mirno. Ni koronu još nisi dobro upoznal, nemoj se zajebavat s pip bullom. Nepoznata je pasmina, ne znamo puno o njoj, al’ vidim da ide u dobrom smjeru. Samo se drži distance i slušaj Pippu kaj govori – upozoril ga je Davor.

– Zakaj je ona opće došla tu? – usudil se prošaptati Kruno

– Zato jer moramo ići u dobrom smjeru i moramo razmisliti o novim mogućnostima. Mi smo svoje iscrpili. Ako Zagorje digne bunu, Pippa nam je jedini spas. Imaju tamo nekog Željka koji već tjednima hoda po Zagorju i viče ‘buna traje!’. Za sad ga nitko ne slijedi, ali moramo paziti. Ja ću angažirati dodatne policijske snage. I mesari će s balticama u policiju, jer ja ljudi više nemam! Birtije u Zagorju se moraju otvoriti! Imate li bolje rješenje? Vili? – Davoru je dopizdilo.

– Davore, hvala ti na tom pitanju. Iduća dva tjedna su ključna. Pippa, sve je u tvojim šapama. Zahvaljujem – Vili podržava mene stručnjakinju.

– I ja sam razgovarala s Pippom, pogledala je naša znanstvena otkrića, ja njezina, mislim da smo na dobrom putu i za cjepivo. Pippa, hvala ti i na tome – i Alemka je za.

Minimalni uvjeti

Tak je tekel naš sastanak. U kratko. Kruno još ima nekakve modne ideje, uvel bi nekakav modni trend za u birtiju. Kasni. Mi svoj birtija stajl imamo.

Uglavnom, čim ovo pročitate znajte da je za Republiku Zagorje donesena Odluka o otvaranju svih birtija, krčmi i kljeti. Odluka stupa na snagu čim to pročitate, a birtijaši i gosti moraju zadovoljiti par minimalnih uvjeta:

  1. Ispred ulaza stoji kanta z vodom. Vodu hitite da sterate uroke
  2. Dezinficirate se na ulazu s 0,5 rakije na eks
  3. Putem do šanka konobarica vam zlije litru i vodu na glavu da se okupate
  4. Po šanku lupite šakom i jako kričite: ‘Daj rundu, žejen sam!’
  5. Spijete pol litre pelinkovca, to vam dojde ko injekcioni dezinficijens, i jebete sve po spisku i koroni i državi
  6. Konobarica zove policiju
  7. Policija dolazi, ali su na zadaći i ne smiju se dezinficirati, pa nemreju nutra
  8. Vi već z ekipom rundate. Bitno je dobro se dezinficirati
  9. Određuje vam se karantena 14 dana
  10. Nema korone. Sranje gotovo

#bujdoma #kamtevragjebe

U mojim pizdarijama prati me Pet shop Šapica Zabok.