Lani sam odlučila uzeti stvari u svoje šape. Imam ja muškaraca u svom životu. Tu su Aco, moj prvi kraljević, pa nekoliko Japeka, pa Bizu, pa Drama… Al’ treba se i skrasiti. Ali, korisno. I tak sam si ja zacrtala Milivoja. Ne zato kaj svako malo ima sraćku kak i ja, neg’ zato kaj ima podrum!

Ali ne vinski. Ima podrum di ko suho zlato čuva najbolji Paški sir u svemiru! Paški sir OPG Fabijanić.

To se ne pušća

Milivoj je bil savršena prilika koju ni jedna poštena kuja ne bu propustila. Sela sam u auto i otpeljala se na Pag. Otok osunčan. Vraga osunčan. Zamahnem z repom, samo sol leti oko mene. I na pravi otok se ide z brodom, ne prek mosta!

Između Milivoja i mene je zaiskrilo. Kak da smo se na Iskrici našli. Kad sam skočila z auta, malo mi se drekec zmrznul v riti. Pa taj Mile ima glavu kak ja cijela! Al’ vidim ja, to je dobra i umiljata glavica. Je dosadan ko proljev, odma bi samo ljubil, grlil. Ne ide to tako, Mile moj. Treba tebe deti na mesto.

Mi se pričinilo da Mile ima nekakve šmrklje v nosu. Il se je namazal sira

Normalno da sam mu hitala zube. Da se odma zna ko bu gazda pri hiži. Svekrva je, dok smo se Mile i ja upoznavali, počela rezati sir. Meni se zmantalo u glavi od tog mirisa. Mislim si, z Miletom treba sve na brzinu rešiti, jer taj Paški sir mora dojdti pod moje šape!

Koluti se koturaju

Prava kuja zna z muškima. Išlo je ko po špagi. Prvo sam mu maznula lopticu i zaspala kraj nje. Normalno da se nije usudil ni približiti. Ono, ko da mi ju zeme. Aha. Onda sam ga poterala iz kuhinje. Njegove. Jer tam su se kuturali kolutovi. Sira, normalno.

Jedan, jedini, najbolji. Paški sir OPG Fabijanić

Pa je Mile završil na verandi. Tri metra od mene. Ko sila nečista. Za dve vure Mile je protjeran iz vlastite hiže! Na štenge. Da ko pravo muško čuva ulaz. A ja kraljica sam si sela na tron.

Kraljica i kraljevski Paški

I tak je Paški sir OPG Fabijanić skoro pa moj. Ja bum samo direktorica, svekrva bu to vredno kak i do sad proizvodila. Onak kak su to nekad delale none na Pagu. Nema tu dodavanja kemije pak vam je sir kak žvakača. Zna se kakav Paški sir mora biti.

Kod Fabijanića sam si mam našla i zauzela tron. Kraljica sam i šlus!

Nije to industrija. To su vam ruke. Ruke moje svekrve i njezine svekrve. Paški sir po naninoj recepturi iz sirovog, nepasteriziranog mlijeka. Tvrdi, zreli sir intenzivnog mirisa i arome. Napravljen u vrijeme kad je breg pun kadulje, pa je okus bilja ostal zarobljen u siru. Osam mjeseci star i namijenjen iskusnom nepcu koje će ga znati cijeniti. To problem tak napraviti? Ma, to vam je Pippin dim.

Bero, mjesto!

I onda tam neki Zgubidanović Obećanković Bero Partijski govori da žene nemreju nikaj dobro delati, da za to trebaju dokazani operativci?! Bero, jebotepasnesposobnišlampavi. Da te bilo sram na današnji dan! Tebi treba kuja tera bu ti pokazala de ti je mesto!

Ja već primam predbilježbe za Paški sir. Ovaj koji je najbolji u svemiru. Zapratite ih na Paski sir OPG Fabijanic. Ili nazovite 099 756 1565. A dok nema sira, pijem vino!

Na mojim influencerskim zadaćama prati me Pet shop Sapica Zabok.

Mene morete pratiti i na Facebooku: PippaOdZagorjaPisati na pippaodzagorja@nizagorjemalo.hr. Morem i vas influencirati. Se za Pippin dim.