Kinološka udruga Zaprešić i drugu godinu zaredom organizira veliku izložbu pasa. Subota, 11. rujna od 10 sati kod Westgatea u Zaprešiću.

Ovaj put izložba je s još više različitih pasmina no što je to bilo prošlog proljeća u Donjoj Pušći. Sada se izložba priprema na prostranim terenima ispred Shopping centra Westgate, a uz retrivere i pse za vodu te niz pasmina za pratnju, od pudli do mopseva, francuskih buldoga, bišona…, sada će tu biti još dvije skupine pasa: goniči i ptičari.

Svijet predivnih pasa

Angažirana su tri suca. Goniče će suditi Ivana Bakal, hrvatska uzgajivačica dalmatinskih pasa, inače kostimografkinja i doktorica umjetnosti, Bruno Nodalli iz Italije, jedan od najslavnijih uzgajivača pudli na svijetu i cijenjeni kinološki sudac iz Milana, ocjenjivat će pse za pratnju, a Nikola Volić, mladi kinolog i uzgajivač koker-španijela iz Srbije, ocjenjivat će retrivere, pse za vodu i ptičare.

Nakon sjajne izložbe pasa u Donjoj Pušći, ove godine predstavit će se i goniči i ptičari (Photo: Kinološka udruga Zaprešić)

– Očekujemo stotinjak izlagača, suđenje započinje u 10 sati, a oko 14 se nastavlja finalni dio Best In Show programa, u kojem se biraju najljepši od najljepših. Suđenje se odvija po striktnim pravilima Hrvatskog kinološkog saveza i Svjetske kinološke organizacije, u posebno ograđenim prostorima za određene pasmine koje sude i određeni suci. Postojat će vrlo detaljan program suđenja, koje se mora odvijati po određenoj satnici i redoslijedu kakav će biti naveden u katalogu izložbe, koji će biti dostupan u elektroničkom obliku – kažu nam u Kinološkoj udruzi Zaprešić.

– Pripreme za našu specijalnu izložbu bile su mnogo lakše zbog spoznaje da postoje tvrtke i prijatelji koji su nas spremni podržati. Na prvome mjesto je naš generalni pokrovitelj Monge, talijanski proizvođač hrane za kućne ljubimce iz Monasterola di Savigliana, koji kontinuirano osigurava najviši standard usluge. Prostor za izložbu ustupio nam je Shopping City Westgate, a ponovno su nas podržali i prijatelji iz Veterinarske ambulane Ljubimac. Uz nas je i Grad Zaprešić, koji daje potporu i drugim našim programima. Pomažu nam opet i vrijedni stručnjaci iz veterinarske prakse Pro Vet u Zaprešiću, a sredstva koja će omogućiti da protuvirusne mjere na našoj izložbi budu na najvišem nivou osigurala je TLK grupa iz Velike Gorice – ističu u Udruzi.