‘Udomite pse iz Luči Zagorja, dobit ćete puno ljubavi’

Krapinsko-zagorska županija, iako zakonski nije obvezna, redovito financira Luč Zagorja, sklonište za nezbrinute životinje.

Župan Željko Kolar i Mladen Jemeršić, direktor Zag-Veta, koje je vlasnik skloništa u Selnici kraj Marije Bistrice, potpisali su ugovore o županijskom financiranju rada Luč Zagorja. Vrijednost ugovora je 13.500,00 eura, od čega je 9.895,00 eura namijenjeno za zakup mjesta smještajnih jedinica u kojima se nalaze starije, napuštene i ozlijeđene životinje, dok je 3.605,00 eura namijenjeno marketinškim aktivnostima.

– Pozivam sve koji žele kućnog ljubimca, da posjete Luč Zagorja i da si ovdje izaberu životinju. One to itekako znaju vratiti svojom ljubavlju i vjernošću i moram reći da su to kućni ljubimci koji su neizmjerno zahvalni na tome što ste ih udomili – poručio je župan Željko Kolar i direktoru uručio i zahvalnicu povodom 10 godina djelovanja.

Foto: KZŽ

Sklonište godišnje udomi oko 450 životinja. Trenutno na skrbi imaju 83 psa i jednu mačku, a 50-ak njih je za udomljavanje.

– Prošle godine smo imali jedan sadržajan program s puno aktivnosti u predškolskim i školskim ustanovama gdje su naši djelatnici održavali predavanja vezana uz držanje i pristup životinjama. Sudjelovali smo na puno sajmova, predstavljali rad skloništa i posebno nam je drago da smo došli do 10 godina postojanja skloništa kroz koje je prošlo puno pasa, puno ljudi koji su došli podržavati naš rad – rekao je direktor Mladen Jemeršić.

Foto: KZŽ

Jedan od volontera koji se brine za životinje je Simon Ozimec (10), koji redovito dolazi svake subote i pomaže u šetnji pasa.

– Jednom nam je u dvorište dolutao pas kojeg smo doveli ovdje u sklonište. Nakon nekog vremena poželio sam ga doći posjetiti i kada sam vidio koliko je ovdje pasa, odlučio sam pomoći. Šećem različite pse, a najdraži su mi oni čupavi – otkrio je vrijedan volonter Simon.

Simon Ozimec (10) mali je i vrijedan volonter koji u sklonište dolazi svake subote (Foto: KZŽ)