Tradicija se nastavlja. Danas, na Štefanje, stanovnicima Zoološkog vrta grada Zagreba biti će podijeljeni darovi. 

U darovima su poslastice, a kako bi životinje otkrile što je u njima, razmatat će ih, zavirivati u njihovu unutrašnjost, istraživati ih i igrati se njima. Podjela darova počinje u 10 sati ispred nastambe kineskih leoparda, a završava u 11.10 kraj nastambe smeđih kapucina i nosatih rakuna.

Poticaj na prirodno ponašanje

– Iznenađenja očekuju i afričke lavove, prstenastorepe lemure, kapibare, mare, alpake i merkate. Životinje dobivaju darove u sklopu obogaćivanja njihova životnog prostora. Taj program sadržava aktivnosti kojima se životinje potiču na prirodno ponašanje – kaže Damir Skok, ravnatelj ZOO Zagreb.

Photo: ZOO Zagreb

Ovim darivanjem životinja nastavlja se Polarni advent u Zoološkom vrtu. U čaroban svijet životinja uvest će vas prigodno ukrašene šetnice obasjane tisućama lampica. Program traje svakodnevno od 11 do 19 sati do 9. siječnja 2022. Tijekom Polarnog adventa posebno će zanimljivi biti tematski obilasci Vrta koje predvode edukatori odjeveni u suvremene vilenjake.

Čaroban životinjski advent

U 11, 12, 13, 14 i 15 sati sa Zebrina trga kreću obilasci čije su teme ‘Mora li saonice vući baš sob’, ‘Životinjski ukrasi’, ‘Tko je bio dobar ove godine’, ‘Božićno nadmetanje’ i ‘Gužva u štalici’. Pod noćnim nebom slijede obilasci ‘Mrak i vilenjak’ s počecima u 16, 17, 18 i 19 sati. Obilasci traju 45 minuta. U Edukacijskom centru zainteresirani će moći razgledati edukativni postav Tajne životinjskog svijeta.

Photo: ZOO Zagreb

Kako bi posjetitelji ovjekovječili svoj posjet Polarnom adventu, na nekoliko ih mjesta u Vrtu očekuju posebno kreirane točke za fotografiranje. Restoran Kod morskog lava te njegove kućice na Zebrinu trgu nude prigodnu ponudu hrane i pića.

Poseban dar dobivaju stanovnici Sisačko-moslavačke županije, oni imaju slobodan ulaz u Vrt tijekom zimskih školskih praznika.

Provedite blagdanske dane sa životinjama u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Do 9. siječnja 2022. Vrt je otvoren od 9 do 20 sati. Istočna se blagajna zatvara u 15, a glavna u 19 sati.