Ni Zagorje malo! U njemu žive veseli, vrijedni, dragi i dobri ljudi. Rade, proizvode, stvaraju, oplemenjuju, pomažu. Pjevaju, slikaju, crtaju, smiju se. Čuvaju tradicije i običaje, njeguju kulturno blago.

Nisu Zagorje samo bregi, predivni, mirni, opuštajući. Ono se slika, pjeva, fotografira, svira, pleše, piše. Zagorci žive punim plućima. U tišini i samozatajno vole svoju grudu, ponose se njome i pronose glas. Ali taj glas nikako da krikne, da vrisne i čuje se tamo dokle može i treba.

Hrvatsko zagorje je nepravedno zapostavljeno

I zato ovaj portal. Nije to samo internetska stranica. Ovo je projekt kojemu je cilj promovirati to nepravedno zapostavljeno Hrvatsko zagorje! I zato logotip Matije Gupca. Zato parola ‘Za pravicu i za brege’!

Jer tu su dvorci, muzeji, seoski turizmi, toplice. Na zagorskoj se zemlji proizvodi domaća, zdrava hrana. Domaći likeri i sokovi. U podrumima se spravljaju vrhunska vina koja su već osvojila svijet. Samo nikako da ta činjenica dopre do nekih mozgova.

Ovaj projekt i zato da bi se pisalo i čitalo o ljudima koji stvaraju. O djeci, školarcima koji nas ostave bez teksta svojim djelima, inovacijama, rezultatima. O svima onima koji se ne srame svojih korijena i koji s ponosom pronose ‘kaj’ gdje god bili i što god radili.

Šampioni smo gostoljubivosti

To su ljudi koji su zaslužili medijski prostor!

Zagorci su sigurno među najgostoljubivijim domaćinima. Ako ne i prvaci gostoljubivosti. Teško da ćete doći u Zagorje, a da vas netko neće ponuditi s kupicom vina i komadićem bučnice, štrukli, strepe… Ovisi kaj se najde. Rado primaju goste. I na portalu ćemo rado primati one koji će htjeti pisati o nama. Ne pitamo ni čiji su ni odakle su, samo nek’ su dobronamjerni.

Ni Zagorje malo! Internetski svijet nema granica. Neće ih imati niti Zagorje. Spojit ćemo se s ostatkom Hrvatske, Europe, svijeta. Razmjenjivati priče, reportaže, fotografije. Proizvode i usluge. Ma, Zagorje do Meksika!

Ni Zagorje malo

Uživajte, dobri ljudi, u prvim pričama. Javljate nam se na [email protected] Sigurno u svojem gradu, selu, mjestu imate djecu, mlade, starije koji su zavrijedili da se o njima piše. Javite!

Već dugo želim napraviti reportažu o bakici (ili dedi) koji i danas s kravicama hodi na pašu. Ko nekad. Nemrem ih nać.

Eto, vidite da ni Zagorje malo!