Najveći izazov s kojim se je susrela je borba sa sobom. Ona je riječka umjetnica Lea Čeč, ovotjedna gošća KolibriSa, emisije o kulturi i umjetnosti.

Rođena je u Rijeci gdje je završila studij kiparstva 2006. na Akademiji primijenjenih umjetnosti u klasi prof. Josipa Diminića. Uz primarno umjetničko djelovanje Lea se bavi i drugim srodnim aktivnostima koje se vrlo često isprepliću s njezinim umjetničkim radom, a obuhvaćaju grafički dizajn i pedagoški rad.

Crtež, primarni medij

U umjetničkom djelovanju Lea Čeč često surađuje s drugim umjetnicima te povremeno izvodi intervencije u javnom prostoru. Još za vrijeme studija počela je aktivno izlagati, a do sada je sudjelovala na brojnim samostalnim i grupnim izložbama te na raznim likovnim kolonijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

– Primarni medij mi je crtež. Na moje stvaralaštvo najviše utječu ljudi odnosno interakcija s njima – otkrila je Lea urednici i voditeljici Sonji Švec Španjol.

Kako se Lea kao diplomirana kiparica našla u mediju crteža i slikarstva, kako bira medij i tehniku u kojoj će se izraziti, što ju je privuklo grafičkom dizajnu, koje su prednosti sudjelovanja na likovnim kolonijama, odgovore na ta i mnoga druga pitanja saznajte u novoj emisiji KolibriS. Srijeda, 1. lipnja od 20 sati na YouTube kanalu.

Lea je i aktivna članica Talijanske zajednice u Rijeci i Opatiji u sklopu koje je realizirala mnoge projekte. O prednosti sudjelovanja na kolonijama kaže da tu imaš jedinstvenu priliku nekoliko dana razgovarati samo o umjetnosti: ‘I to je divno, jer nam upravo to treba’.

– Crtež osjećam kao prirodno svoj, on mi je poput dnevnika u koji crtam svoje misli, a ideje uvijek dođu s radom – kaže Lea Čeč.