Bojan Jambrošić i klapa Brv pjesmom ‘Pak sem doma’ autora Radovana Novine otvorit će ovogodišnji, 55. Festival kajkavske popevke

Bit će otpjevano 20 pjesama. Jedini je to festival s više od 30 glazbenika na bini. Jedini u narodnim nošnjama. Tradicija ostaje, ali je pristup moderniji.

Festival s Porinom

Veliko je to finale Tjedna kajkavske kulture, ove godine skromnijeg zbog epidemije korona virusa. Festival kajkavske popevke jedan je od najstarijih hrvatskih festivala. U subotu 12. rujna doživjet će svoje 55. izdanje i to s Porinom za najbolji album pop-folklorne glazbe za album ‘Festival kajkavskih popevki – Krapina 2019’ .

Kroz nove će kajkavske popevke autori i pjevači opjevati svoje Zagorje. Krapina će i ove godine imati ono što ni jedan hrvatski festival nije imao niti nema, veliki orkestar HRT-a na bini s više od 30 svirača.

U Festivalskoj dvorani u Krapini, uz izravan prijenos na 2. programu HTV-a od 20.04 sati, pjevaju Cure iz centra, Etno duo Goga i Željko, Dario Došlić, Željko Grozaj i Katarina Leško, Paula Jusić, Ivan Benc i Kirjales, Roko Vušković i Gabriela Hrženjak, Filip Hozjak, Adam Končić, Hrvoje Hegedušić, Gordana Ivanjek Tušek, Miro Ungar, Ronald Braus i Tanja Mršić, Lidija Horvat Dunjko, Mirko Švenda Žiga i Anita Huđek, Scifidelity orchestra, Nina Kraljić, Kvartet Gubec i Đuka Čaić.