Ivana Vučilovski, Nikolina Bujanić i Ema Hlupić pobjednice su Fotonatječaja povodom Dana Ksavera Šandora Gjalskog

Ovogodišnja tema bile su – Maske. Na natječaj su pristigli radovi 26 autora. Žiri, Dragutin Škreblin, Andreja Šagud i Bibijana Šlogar, odabrao je po jednu fotografiju svakog autora za izložbu, a tri s najviše bodova izdvojio i nagradio.

Ona nam smeta, ona nas čuva

‘Maska je postala naš svakodnevni nosivi detalj, iza nje se skrivamo, ona nam smeta, ona nas čuva. Maska može biti i zaštitna maska varioca, maska koju stavimo za maškare pa preuzmemo drugi identitet. Maska može biti i njegujuća maska koju stavimo uvečer. Maska je i maskara koju nanosimo svaki dan, maska je i odjeća kojom prikrivamo svoje nedostatke ili ističemo atribute. Maska je i maska ozbiljnosti ili humora kojima skrivamo prave emocije’ bilo je obrazloženje teme fotonatječaja.

Tri nagrađena foto rada na ovogodišnju temu Maske

Prvu nagradu dobila je Ivana Vučilovski za fotografiju Slaves of our minds, drugu Nikolina Bujanić za Social distancing 2, a treću Ema Hlupić za Vidim te. Podjela nagrada i otvaranje izložbe fotografija svih autora, radova s Likovne radionice umjetničke grafike ‘Gjalski pod maskom’ i Radionice kreativnog pisanja bit će u Gradskoj knjižnici Zabok, u utorak 20. listopada u 17 sati.

Izložba se može pogledati do 5. studenoga. Dio izložbe pogledajte u galeriji fotografija.

Uz Dane Ksavera Šandora Gjalskog, koji traju do subote 24. listopada, 20. listopada od 19 sati u Zelenoj dvorani  je književna večer s Ivanom Rogar.