Galerija grada Krapine, Pučko otvoreno učilište, i ove je godine priredilo Međunarodnu izložbu pisanica

Kao ni lani, tradicionalnog otvorenja nije bilo. Izložba se može pogledati na mrežnoj stranici i YouTube kanalu POU Krapina. No, izložbu možete pogledati i u Galeriji, do 16. travnja od utorka do subote od 10 do 13 sati.

Ovogodišnja Izložba pisanica 24. je po redu. I ovog se Uskrsa odazvao veliki broj autora iz Krapinsko – zagorske i susjednih županija, kao i iz Slovenije i Srbije. Izlagači su djeca vrtićke dobi, osnovnoškolci, umirovljenici, likovni umjetnici, umjetnici amateri.

– Pristupi izradi pisanica su različiti, od tradicionalnih načina do modernih izričaja – rekla je Vesna Kunštek, kustosica Galerije.

Pisanice su izložili osnovnoškolci iz obje krapinske osnovne škole, Ljudevit Gaj i August Cesarec, djeca iz njihovih područnih škola, krapinskog Dječjeg vrtića Gustav Krklec, još osam zagorskih osnovnih škola te Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok (ŠUDIGO).

Izlaže i 60-ak pojedinaca, umjetnika i zaljubljenika u umjetnost iz cijele Hrvatske, Srbije i Slovenije, kao i članovi nekoliko udruga i domova za starije s područja Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije i Grada Zagreba.

– Ova izložba dokazuje da kultura živi bez obzira na pandemiju. Dapače, možemo se pohvaliti još većim brojem izlagača. Vjerujem da će se time povećati i publika u kulturi, što nam i jest glavni cilj – naglasila je Grozdana Pavlović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina, koje ove godine obilježava 60 godina djelovanja.