Od 6. do 16. travnja bit će zatvoren željezničko-cestovni prijelaz kod ZIVT-a, počinju radovi na rekonstrukciji

Rekonstruirat će se raskrižja Ulice Ksavera Šandora Gjalskog, Ulice Matije Gupca i prijelaz kod ZIVT-a. Promet će biti preusmjeren preko Prilaza dr. Franje Tuđmana, odnosno prijelaza Celine, poznatijeg kao prijelaz kod Šode.

Oboružajte se strpljenjem

Kako su priopćili iz Grada, uskladit će se razina, tzv. niveleta željezničke pruge s Ulicom Gjalskoga, kao i sa novoformiranim nastavkom Kolodvorske ulice. Stavit će se i betonski rubnjaci, završni sloj asfalta na kolnik i dio oštećenog parkirališta.

Istodobno se izvode i pripremni radovi za mimoilaznu pješačku ogradu i temelje za zaštitna pocinčana vrata koja služe za ograničavanje visine. U drugoj fazi, završno će se cestovno-željeznički prijelaz osigurati polubranicima i svjetlosno-zvučnom signalizacijom. U toj drugoj fazi radova prijelaz neće biti zatvoren.

Prijelaz Celine do 16. travnja, ako prva faza radova završi na vrijeme, bit će jedini prijelaz preko kojeg ćete moći s tzv. Industrijske ceste ući u Zabok

Radovi na prijelazu izvode se u sklopu elektrifikacije i modernizacije pruge Zaprešić – Zabok.

Kako je u Zaboku prijelaz kod Obrtničkog doma već davno trajno zatvoren, a novo rješenje za rasterećenje prometa nije ponuđeno, zbog zatvaranja i ovog drugog prijelaza, na kojem su u ‘špici’ bile velike gužve i zastoji, zatvaranjem prijelaza kod ZIVT-a očekuje se dodatni prometni kolaps.

Nema druge, krenite gdje trebate znatno ranije i oboružajte se strpljenjem.