Pedro Ribeiro Rodrigues, klasični gitarist iz Portugala, u četvrtak 22. srpnja u 19 sati nastupa u Gradskoj galeriji Zabok.

Pedro je dosad često nastupao po Hrvatskoj. On je solist, komorni glazbenik, pedagog i obrađivač glazbe. Na svom prvom nosaču zvuka Numerica izvodi sonate Carlosa Seixasa u vlastitim obradbama za gitaru, što je jedina solistička gitarska snimka u potpunosti posvećena tom portugalskom skladatelju.

Rodrigues se školovao se kod Dejana Ivanovića u Portugalu te na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Pohađao je inspirativne majstorske radionice kod Zorana Dukića, Carla Marchionea, Pabla Marqueza i Costasa Cotsiolisa.

Član je više komornih sastava. Nastupa sa sopranisticom Tanjom Ruždjak te flautisticom Matjeom Šarlijom. Suosnivač je i gitarskog trija Elogio, uz Petrita Çekua i Tomislava Vukšića. Podučava gitaru i komornu glazbu u Zagrebu i Amsterdamu, suosnivač je i stalni predavač na Youngmasters festivalu u Samoboru. Njegovi učenici osvojili su impresivan broj nagrada na međunarodnim natjecanjima.