Kraljevec na Sutli ima novu načelnicu i stari problem. Novoizabrana Blanka Stipčić Berić u općinskoj blagajni nema novca za dovršetak ambulante

– Općina je ušla u investiciju uređenja ambulante, ali je nije dovršila jer trenutno nema novca za to. Dogovorili smo se da će Županija, između ostalog i preko našeg Doma zdravlja, rebalansom proračuna osigurati dodatna sredstva kako bi se ti radovi završili – riješio je problem u pet minuta župan Željko Kolar.

Ambulanta najkasnije od iduće godine

Posjetio je novoizabranu načelnicu i tako nastavio ‘blic turneju’ po zagorskim gradovima i općinama u kojima se promijenila vlast. U Kraljevcu na Sutli je nakon radnog sastanka rekao da u proteklom razdoblju u toj općini nije bilo nekih većih, prije svega gospodarskih investicija.

– Dom zdravlja će opremiti ambulantu i dogovorit ćemo dežurstva liječnika dva do tri puta na tjedan po četiri sata. To će biti jedan veliki iskorak s obzirom da ljudi odlaze kod doktora ili u Klanjec ili na područje Zagrebačke županije. Pokušat ćemo to napraviti već do jeseni, najkasnije s 1. siječnja sljedeće godine – obećao je župan.

Načelnica Blanka Stipčić Berić naglasila je da su današnjim sastankom započeli dobre tema za budućnost (Photo: Zagorje International)

Načelnica ga je upoznala i s lošom prometnom povezanošću s drugim dijelovima naše, ali i Zagrebačke županije i Zagrebom. To je, rekao je Kolar, najveći izazov, riješiti problem javnog prijevoza i prijevoza srednjoškolaca. Za novoizabranu načelnicu je dodao da je vidljivo kako si je zadala jasan program i viziju razvoja Kraljevca na Sutli.