Kaj je bolje u Krapini i po Zagorju, izbori ili Gfuk?

Početkom travnja počinje još jedan Gfuk, Glumački festival u Krapini i po Zagorju.

Od 5. do 21. travnja Gfuk donosi niz izvrsnih predstava u Krapinu te u 20-ak drugih mjesta Hrvatskog zagorja, ali i jednu predstavu u Gradišću u Austriji. Predsjednik Kulturne udruge Gfuk Adam Končić predstavio je program Festivala.

– Pred nama su četiri izvrsne predstave zagrebačkih kazališta koje će igrati u Festivalskoj dvorani u Krapini i šest predstava koje će igrati diljem Zagorja. Čak tri predstave koje dovodimo u Krapinu nedavno su imale svoje zagrebačke premijere i ovo im je prvo gostovanje van Zagreba – ističe Adam Končić.

Foto: KZŽ

– Sjajne predstave, sjajni glumci, uvijek pune dvorane i uvijek stalna atmosfera. Možemo reći da je ovo pravi kulturno-umjetnički spektakl. Znamo kako je teško naći kartu za predstave u Krapini, a fantastične su stvari gostovanja diljem Zagorja. Specifičnost festivala je upravo to, da se glumci dovode ljudima, koji se nekad teže odlučuju u kazalište u neki veći grad – komentirao je, pak, zagorski župan Željko Kolar.

Foto: KZŽ

Hrvatski glumac Mladen Čutura kaže da su počašćeni što mogu sudjelovati na Festivalu.

– Zaista mislimo da je to jedan od najboljim glumačkih festivala. Naše predstave na Gfuku uvijek imaju velik odaziv publike, a posebno se veselim i onom druženju s ljudima nakon predstava – kaže Mladen Čutura.

Raspored predstava i sve o Festivalu možete doznati na gfuk.hr.