Nagrade na SundanceFF i ZGDox-u mogu biti samo odlične preporuke za dolazak na projekciju u najljepšu kino oazu u Zagorju. Četvrtak, 22. srpnja u 21 sat, Zabok, Dvorišče pored Polanovića.

Naš dom u divljini (Acasa) dokumentarni je film redatelja Radua Ciorniciuca, ‘priča o Davidu i Golijatu u kojoj David ne pobjeđuje’. Obitelj Enache, koja ima devetero djece, 20 je godina živjela u sklepanoj kolibi u divljini Bukureštanske delte, napuštenog poplavnog područja i jednog od najvećih urbanih rezervata prirode na svijetu, u čijim se jezercima kriju stotine životinjskih vrsta i rijetkih biljaka.

Kad vlasti odluče urediti taj jedinstveni urbani ekosustav obitelj Enache ostaje bez krova nad glavom i dobivaju naputak da se presele u Bukurešt, koji im je potpuno stran. Djeca, koja su donedavno dane provodila u prirodi, moraju se prilagoditi gradskom životu i umjesto plivanja u jezeru ići u školu, a svoje štapove za pecanje zamijenit će mobitelima…

Za sjajan film zahvaliti organizatoru, Udruzi Gokul te krčmi Polanović koja daje svoje dvorišče na raspolaganje. Gledanje je besplatno.