HGF i ZCUK Regenerator u petak, 23. srpnja ugošćuju Nipplepeople, najtajanstveniji duo koji svoj identitet uspješno skriva već godinama.

Njihov koncert uvod je u 25. izdanje Hrvatskog glazbenog festivala (HGF). I dok pomalo niče projekt reGENERATOR, Nipplepeople nastupat će u reGARDEN-u. Njihova svirka počinje u 21.30, a od 20.30 preslušavat će se HGF CD iz 2020.

Pečat uz 25. HGF

Nipplepeople tajanstveni je duo glazbenika koji ljubitelji electro popa obožavaju, ali nitko ne zna njihov identitet. Maskirani duo najpoznatiji je po pjesmi Sutra, a odnedavno i po obradi pjesme Frka koju u originalu izvodi Zdenka Kovačiček.

Nastupali su na svim većim festivalima: EXIT, Hartera, Terraneo, Sea Dance, Sea Star…, te kao predgrupa grupama Hurts, Faithless i StereoMCs.

Glazbena karijera traje im više od 10 godina. Nedavno su uzburkali fanove objavom na Facebooku kojom je ženska članica dala naslutiti da će otkriti svoj identitet. Hoće li se ‘otkriti’ baš u Zaboku?

Bio bi to sjajan ‘pečat’ 25. HGF-u, najdugovječnijem demo festivalu u Hrvatskoj.

– Eto, dogurali smo i do 25. HGF-a, što još jednom potvrđuje da je HGF definitivno najdugovječniji demo festival u Hrvatskoj. No tek smo na prvih 25! – ponosni su organizatori koji će 24. srpnja objaviti natječaj za jubilarku, 25. Hrvatski glazbeni festival u Zaboku.

Zainteresirani demo bendovi trebaju samo pozorno pratiti ‘fejs’ i web HGF-a. A do tada, družimo se uz svirke u reGARDEN-u i pri Polanoviću.