Tradicionalna manifestacija Ljeto u Krapini počela je protekli vikend uz Noć krapinskog pračovjeka, koja svojim sadržajem nije razočarala ni najzahtjevnije.

Najsadržajniji dio program bila je nedjelja. Muzej krapinskih neandertalaca u sklopu Europskih dana arheologije otvorio je svoja vrata i omogućio posjetiteljima besplatan ulaz u muzej uz stručno vodstvo.

Održane su i brojne radionice za djecu i modna revija, dok je središnji dio događanja bila roštiljada u kojoj se 15 ekipa natjecalo u pripremi roštilja. Najbolji roštilj pripremili su članovi DVD-a Krapina, drugo mjesto pripalo je ekipi RK Zagorec, a treće mjesto osvojila je ekipa BIP Bobovje i Pristava.

Kako je naglasio gradonačelnik Zoran Gregurović ‘Ljeto u Krapini’ jedna je od najprepoznatljivijih manifestacija zagorske regije.

– Krapinčani su pokazali da im treba zabave, cijelog je vikenda bila odlična atmosfera i iza nas je prekrasan vikend na Hušnjakovom. Nakon pandemijskih godina ponovno smo se vratili u vrijeme kakvo je bilo prije, a možda čak i bolje. Uistinu sam vrlo sretan kad vidim koliko se građana okupilo, ne samo iz Krapine nego i iz drugih mjesta. Tek smo startali i već se vidi koliko ljudi vole ovu manifestaciju, a kroz cijelo ljeto bit će još zanimljivih i zabavnih sadržaja i programa – rekao je gradonačelnik Zoran Gregurović i pozvao sve da dođu i uživaju u ‘Ljetu u Krapini’.