Dvanaest mladih kuhara nastavljaju svoj put u natjecanju METRO Junior Top Chef.
Među njima su i dvojica učenika Srednje škole Zabok, Regionalnog centra za kompetentnost u ugostiteljstvu i turizmu, Sviatoslav Nakonechnyi (2.U razred) i Marko Loborec (3.Ub razred).
U prvom krugu natjecanja METRO Junior Top Chef stručni žiri odabrao je 12 mladih kuhara koji će nastaviti put u natjecanju čiji je cilj osnažiti kuharsku profesiju u Hrvatskoj te mladim talentima dati priliku da razvijaju svoju karijeru.
Natjecatelji su ujedno i učenici Regionalnih centara za kompetentnost u ugostiteljstvu i turizmu Srednje škole Zabok, Turističko-ugostiteljske škole Split, Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, Ugostiteljske škole Opatija, Turističke i ugostiteljske škola Dubrovnik te Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula.
Ovogodišnji stručni žiri čine Vehid Šaldić, chef i vlasnik restorana Il Mondo, Floriana Ružić, chefica restorana San Rocco Heritage Hotela kao predstavnica udruge JRE Hrvatska, Katarina Vrenc, chefica bistroa Sopal, Ivan Vrbanec, chef i Teddea Senjanović iz Dobre hrane. Žiri je na temelju ocjene okusa, kreativnosti i tehničke izvedbe odabrao 12 natjecatelja koji će pristupiti drugom krugu natjecanja u travnju.