Odaberi pleme i trči! Budi Ljenivac, Svejed, Urlikavac ili Slušač. S prvim danima proljeća priključi se Proljetnoj ligi Hrvatska trči

Proljetna liga Hrvatska trči virtualna je trkačka liga koja se održava u četiri kola. Osim trčanja donosi i odličnu zabavu za sve sudionike. Od 19. ožujka do 11. travnja svaki će se vikend trčati po jedno kolo.

Natjecanje četiri plemena

Virtualna liga je popularna. Trkači se ne nalaze na jednome mjestu i ne startaju zajedno, već svatko trči u svom mjestu ili bilo gdje želi. Ovogodišnja Proljetna liga posebno je simpatična.

Samo se prijavi na Proljetnu ligu i biraj pleme za koje ćeš trčati. Dobivaš i medalju odabranog plemena (Foto: Hrvatska trči)

– Uvijek se trudimo ponuditi nešto atraktivno i novo, svaki put podignemo si letvicu i pokušamo je preskočiti. Nakon Ljetne i Zimske lige, odlučili smo se za hrabri iskorak i osmislili natjecanje četiri plemena. Ona imaju svoje ambleme, svaki će se trkač prepoznati u opisu nekog od njih, a sve prate i fantastične medalje za koje je ponovno zaslužan Siniša Mareković – kažu iz Hrvatska trči.

Ovakve medalje sigurno želite imati u svojoj kolekciji (Foto: Hrvatska trči)

Medalju svog plemena dobivaju svi koji istrče najmanje jedno kolo Proljetne lige. Kreativni odjel osmislio je natjecanje četiri trkačka plemena. Prilikom prijave birate svoje pleme i njegove boje branite do kraja lige. Svako pleme ima svoj amblem i boju, svoju medalju, majicu i startni broj. Osim za sebe, na ovoj ligi trčite i za svoje pleme. Sami birate hoćete li biti Ljenivci, Svejedi, Urlikavci ili Slušači.

Čudna šuma je to

Čudnovati slušači rijetka su trkačka sorta. U prirodi obitavaju kao zasebne jedinke i ne grupiraju se u čopore, zbog čega su trkačima iz ostalih plemena jako čudni. Divovski svejedi sisavci su koje karakterizira velika potreba za čestim i obilnim obrocima. Nemaju problema s treniranjem, no nakon svakog treninga u grupama odlaze u lokalne ćevabdžinice i buregdžinice gdje nadoknađuju izgubljene kalorije.

Plemenske likove nacrtao je naš karikaturist Nik Titanik. Ovo su Čudnovati slušač i Divovski svejed

Šumski urlikavci odlični su trkači, uvijek u pokretu, a najdraže stanište su im šumoviti obronci planina gdje briljiraju u svojim trek&trail mogućnostima. Petoprsti ljenivci su trkači koji pokušavaju preskočiti svaki trening, a često u tome i uspijevaju.

U kojem opisu ste se prepoznali, tako odaberite i pleme. Trčati mogu svi, nema dobnoga ograničenja. Prijave su otvorene do 15. veljače ili do popunjenja limita. Zato požuri! Startnina, kotizacija za ligu je 160 kuna za odrasle i 100 kuna za djecu. U startnom paketu dobivaš sjajne stvari za trku, majice, startne brojeve s likom odabranog plemena, čarape…

Nik Titanik, koji je nacrtao likove, vjerojatno se prepoznao u jednom od njih. U šumskom urlikavcu ili u Petoprstom ljenivcu?

Sve o Proljetnoj ligi Hrvatska trči doznaj na njihovoj internetskoj stranici hrvatskatrci.hr, a prijaviti se možeš ovdje.