Zabočki glazbenik, Porinovac J.R. August priprema novi album. I svira ljetnu turneju. Jedno od odredišta bio mu je i rodni grad, Zabok.

Sat i pol čistog uživanja. Tako bi se u par riječi mogao sažeti koncert J.R. Augusta na zabočkoj Vodospremi. Dobitnik je pet Porina, a sugrađani su jedva čekali da dobiju priliku ovog glazbenog virtuoza slušati uživo.

Photo: Slaven Janđel

J.R. August u Zaboku je odradio koncert s bendom i zborom, što je pružilo dodatni ugođaj čitavoj večeri. Posebno je emotivna bila obitelj, a baka Marija ispekla je bučnicu i počastila bend.

J.R. August čitavo je vrijeme komunicirao s publikom što su oni prihvatili s oduševljenjem, a poslije svake izvedbe gromoglasan pljesak prolomio se Vodospremom. Koncert je organizirao Grad Zabok uz potporu Turističke zajednice Srce Zagorja.

Photo: Slaven Janđel

Augustov koncert je, kažu u Gradu, samo početak događanja jer žele da koncerti na Vodospremi postanu tradicija. I tko god gore svira, ne čuje ga samo tamošnja publika. Subotnji koncert s brda savršeno se čuo u svim dijelovima grada.