Crvena Mazda je kriva za sve. I mladost – ludost. Tako je svoju ‘obranu’ za Ni Zagorje malo iznio Matej Margarin (25) iz Poznanovca

Lani je imao samo 24 godine, sada je ipak 25 na leđima. Zato više ne luduje i ne krši prometne propise. Javio nam se nakon što smo objavili članak. Krivnju ne negira, ali novac za plaćanje kazne nema niti će imati.

Ogorčen visinom kazne

– Ak’ me hoćeju zatvoriti, mogu jedino u lijesu. To je bio moj period kad sam ludovao. Sad sam se skroz promijenio, maknuo se iz Zagorja i započeo novi život – rekao nam je Margarin.

Njega je policija prijavila zbog prekoračenja brzine u naseljenom mjestu, kamere su ga snimile 14 puta i to samo od od 3. do 18. travnja 2020. Uz to, imao je neregistriranu i neosiguranu Mazdu s lažnim registarskim oznakama, a vozi i bez vozačke dozvole. Sud u Zaboku objedinio je novčane kazne. One su premašivale 300.000 kuna, pa mu je sud odredio maksimalnu jedinstvenu od 100.000 kuna. Dobio je 120 dana zatvora uvjetno i dvije godine zabranu vožnje.

Matej Margarin 2018. sudjelovao je u showu Farma na Novoj TV (Foto: Privatni album)

– Nisam imal priliku polagati vozački, nema se penez. I stvarno nisam znal da mi je kamera tam. Poštu od suda nisam ni podigel. Iskreno, ni ne sjećam se kol’ka su mi prekoračenja bila. Mislim da sam vozil prebrzo od 20 do 40 kilometara na sat. Vozil ne budem, jedino ako koga treba otpeljati na Hitnu, onda ne pitam – kaže Margarin koji trenutno nije u Zagorju.

Za novčanu kaznu se ne brine jer novaca nema.

– A kaj da im radim, kaj oni misle da ja služim 10.000 kuna mjesečno? – ogorčen je Margarin velikom novčanom kaznom.