Turistička zajednica i Krapinsko-zagorska županija poručuju: ‘Zagorje je 100% sigurno!’

Safe stay in Croatia, Feel safe in Zagorje. I Krapinsko-zagorska županija priključila se preuzimanju svjetske oznake turizma koja jamči da u svim ugostiteljskim i smještajnim objektima te svim objektima gdje dolaze turisti, oni mogu biti sigurni jer im se jamči sigurnost u uvjetima pandemije koronavirusa.

Niti jedan slučaj zaraze

U Krapinsko-zagorskoj županiji dosad se odazvalo 115 objekata kojima je odobrena oznaka Stay safe in Croatia, što je više od 80 posto ukupnog broja ležajeva.

– Ova oznaka predstavlja poziv i poruku svim turistima da je destinacija ‘Zagorje – bajka na dlanu’ sto posto sigurna destinacija za dolazak na odmor – poručuje Sanja Škrinjar, voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ.

Safe stay in Croatia, Feel safe in Zagorje (Foto: Turistička zajednica KZŽ/Željko Mičuga)

Unatoč pandemiji, smještajni kapaciteti u prva tri mjeseca ove godine vikendima su bili popunjeni. Najviše je domaćih gostiju, no primjećuje se i porast broja slovenskih.

– Nismo imali niti jedan slučaj zaraze niti u jednom smještajnom objektu i vjerujem da će to potaknuti mnoge naše prijašnje, ali i nove goste da dođu u Zagorje – naglasila je Škrinjar.

Župan: ‘Mi smo 115 posto sigurni’

Župan Željko Kolar, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije, kaže da je Zagorje destinacija koja se pripremila i na ovo ‘novo normalno’, a u prilog tome govori podatak da u posljednja tri, četiri vikenda doslovno nema slobodne sobe.

– Moj poziv je vrlo jednostavan, ako zbog epidemioloških uvjeta, preporuka Nacionalnog ili županijskih stožera niste odlučili provesti Uskrs u krugu svojih obitelji, onda je najbolji izbor za vas da ga provedete u Zagorju – poziva Kolar.

U Krapinsko-zagorskoj županiji dosad se odazvalo 115 objekata kojima je odobrena oznaka Stay safe in Croatia (Foto: KZŽ)

– Nismo 100 posto sigurni jer sto posto ne postoji, mi smo 115 posto sigurni jer se 115 smještajnih kapaciteta uključilo akciju Safe stay in Croatia, Feel safe in Zagorje – poručio je župan.

Zagorje se dobro pripremilo i za turiste iz inozemstva. Kako nam trenutno dolazi puno Slovenaca, za njih je Županija osigurala brza testiranja kroz vikend, i subotom i nedjeljom, kako bi pri povratku u svoju zemlju mogli pokazati test na COVID-19. Omogućen im je i PCR test čiji se rezultat nalaza čeka 24 sata.

Turistima omogućeno testiranje

– Turistima je tako omogućeno da za bilo koju zemlju dobe potvrdu da nisu pozitivni na COVID-19 i da ne moraju ići u samoizolaciju, što je ključni moment kad se ljudi odlučuju doći do nas ili ne – naglašava Željko Kolar.

Voditeljica Turističke zajednice Sanja Škrinjar kaže da, uspoređujući ovu godinu s 2020., odnosno razdobljem do 25. ožujka, u Zagorju je ostvareno 90,62 posto dolazaka i 74 posto noćenja u odnosu na isto razdoblje lani.

– Zanimljivo je usporediti ovo razdoblje s 2019., godinom koja je bila izuzetno uspješna za nas. Trenutno smo, uspoređujući u dolascima, na 79,34 posto ostvarenih dolazaka u odnosu na isto razdoblje 2019., i 68,4 posto noćenja, što je itekako pozitivan rezultatzadovoljna je Škrinjar.