Pučko otvoreno učilište Krapina na jesen započinje s novim obrazovnim programom, školom rocka i moderne glazbe.

Po uzoru na brojne svjetske rock akademije, institute, gitarističke akademije i škole, kao i na temelju sličnih tečajeva, POU je pripremio program učenja i usavršavanja u području moderne i popularne glazbe.

Instrumenti su osigurani

– Pri osmišljavanju i pokretanju ove škole cilj nam je bio ponuditi našim sugrađanima edukaciju kroz novi, suvremeni pristup muzičkoj kulturi. Polaznici će se, za sada, moći odlučiti između gitare, bas gitare, bubnjeva i klavijatura – najavila je Grozdana Pavlović, ravnateljica.

Nastava počinje u rujnu i odvijat će se po semestrima. Trajat će četiri mjeseca, odnosno 30 školskih sati. Instrumenti za nastavu, koja će se odvijati u prostorima POU Krapina, su osigurani. Upisati se mogu zainteresirani svih uzrasta. Nastava će biti prilagođena polaznicima, njihovim predznanjima i afinitetima.

Polaznici škole će moći birati između gitare, bas gitare, bubnjeva i klavijatura (Photo: Pixabay)

Glazbeni voditelji Škole rocka i moderne glazbe su iskusni i educirani mladi glazbenici Karlo Kukovačec i Tomislav Presečki, koji iza sebe imaju brojne nastupe i suradnje s renomiranim glazbenim umjetnicima.

Tomislav Presečki završio je osnovnu i srednju glazbenu školu, smjer električna gitara, u Glazbenoj školi Ladislav Račić u Zagrebu. Karlo Kukovačec osnovnu glazbenu školu za klavir pohađao je u Krapini. S 12 godina počinje svirati bubnjeve. Završio je srednju školu za bubnjeve i udaraljke te kasnije Kärntner Landeskonservatorium za jazz i pop glazbu u Klagenfurtu.