NK Zagorec Krapina osigurao je naslov prvaka 3. Hrvatske nogometne lige Središte. Povijesni uspjeh potvrdili su u subotu pred domaćom publikom pobijedivši NK Gaj Mače 4:1.

Uz brojne ljubitelje nogometa i fanove krapinskog nogometnog kluba proslavi velikog dana za zagorski nogomet pridružio se i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović koji je naglasio kako se Grad uvijek veseli uspjesima svojih klubova.

Veliki dan za Krapinu

– Sretni smo i zbog rukometaša, sretni smo bili i zbog mažoretkinja, a danas smo posebno sretni zbog Zagorca. To je i odlična prezentacija grada – rekao je Gregurović i čestitao treneru Damiru Milinoviću za kojeg kaže da je odličan trener, pedagog i čovjek.

Grad Krapina je u Športsko – rekreacijski centar Podgora, gdje se odigrala ova utakmica, uložio značajna sredstva. Gradonačelnik kaže da je riječ o jednom od ljepših sportskih centara u ovom dijelu Hrvatske.

– Naravno da tu nećemo stati jer imamo ideje za za uređenje centra, ne samo za nogomet nego i za druge sportove – istaknuo je Gregurović.

Da je ovo velik dan za zagorski nogomet potvrdio je i predsjednik Nogometnog saveza Krapinsko – zagorske županije Stjepan Merkaš.

‘Napravili su čudo’

–  Iako možda nismo vjerovali ni mi, kao ni nogometna javnost, napravili smo čudo. Nakon niza pobjeda NK Zagorec je ostvario još jednu i osigurao kvalifikacije za ulazak u Drugu HNL. Ovaj kraj to zaslužuje i nadam se da ćemo uz sportsku sreću, znanje i kvalitetu, koju smo pokazali, to i ostvariti – rekao je Merkaš.

NK Zagorec bodrio je i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar koji je čestitao klubu na ovom uspjehu.

– Želim im puno sreće u kvalifikacijama kako bi potvrdili ovu sjajnu formu i rezultat, ušli u Drugu HNL a onda će se i Županija uključiti u financiranje kluba – obećao je župan.