Zagorec Marko Loborec u finalu Junior Top Chefa

Učenik Srednje škole Zabok jedan je od šest finalista Junior Top Chefa.

U drugom krugu natjecanja METRO Junior Top Chefa mjesto u finalu osigurao si je Marko Loborec. Kuhalo se u Regionalnom centru kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok, a u finale je ušlo šestero mladih kuhara, Mateo Benussi iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, Ivan Dujmović iz Turističko-ugostiteljske škole Split, Ante Jure Marušić iz Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, Petra Gizdulić iz Ugostiteljske škole Opatija, Marko Loborec iz Srednje škole Zabok i Erik Belšak iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula.

Svaki od šest Regionalnih centara za kompetentnost u ugostiteljstvu i turizmu u Hrvatskoj nominirao je po pet učenika završnog razreda kuharskog usmjerenja. Od 30 natjecatelja njih 12 prošlo je u drugi krug.

U drugom krugu, tijekom 90 minuta morali su pripremiti jelo pod budnim okom žirija koji je ocjenjivao okus, kreativnost i tehničku izvedbu. Važnu je ulogu igrao i odabir namirnica, s obzirom da su kandidati birali glavnu namirnicu (janjeći franch rack ili lignje), dok su ostale namirnice bile tajna do početka natjecanja.

Vehid Šaldić, chef i vlasnik restorana Il Mondo, Tibor Valinčić, chef restorana Dubravkin put i predstavnik udruge JRE Hrvatska, Katarina Vrenc, chefica bistroa Sopal, Ivan Vrbanec, chef i Teddea Senjanović iz Dobre hrane najvišim ocjenama su nagradili Matea, Ivana, Marka, Erika, Ante Juru i Petru.

Natjecanje METRO Junior Top Chef još je jedan način na koji METRO doprinosi razvoju hrvatske gastronomske scene, a njegov je cilj osnažiti kuharsku profesiju i mladim talentima pružiti priliku za razvoj karijere.

Prethodni članakNeustrašive žene završavaju svoj put u Muzeju čokolade
Sljedeći članakPrijavi se na Zagorje DevCon, najveću IT konferenciju