Krapinske mažoretkinje i Twirling klub Krapina sudjelovali su na 21. Državnom prvenstvu u twirlingu i 24. Državnom prvenstvu u mažoret plesu u Kaštelama.

– Uz veselje i radost svih natjecatelja, naše djevojke uz izvrstan nastup ponosno su predstavljale svoj grad Krapinu. Osvojile su dvije zlatne medalje, u kategoriji Zastave i Artistic group – objavili su lijepu vijest na svojoj Facebook stranici.

Živući suvenir Krapine

Krapinske mažoretkinje osnovane su 1994. na inicijativu Turističke zajednice grada Krapine. Već 27 godina svojim nastupima prate i uljepšavaju brojna događanja u gradu i županiji te predstavljaju živući suvenir Krapine.

Od 1998. Krapinske mažoretkinje djeluju kao udruga Gradski puhački orkestar i mažoretkinje Krapina. Od 2002. članice su Hrvatskog mažoret saveza koji je ravnopravan član europske i svjetske organizacije National Baton Twirling Association, a 2009. godine osnovan je i Twirling klub Krapina.

Uz mažoret ples njeguju i raznolikost plesnog izražaja. Djeca mlađe dobi svoje prvo plesno iskustvo razvijaju na satovima ritmike, a starija se okušavaju u plesnim tehnikama poput hip-hopa, jazz dancea, a svi prolaze kroz osnove klasičnog baleta.

Upiši se i ti!

Upravo su u tijeku i upisi.

– Pozivamo sve zainteresirane za satove ritmike, mažoret plesa i twirlinga te gimnastike da se prijave u inbox stranice na Facebooku kako bismo mogli organizirati grupe. Molimo da nam pošaljete ime i prezime djeteta, godine, za koju aktivnost ste zainteresirani te kontakt roditelja. Predbilježbe primamo do 10. rujna nakon čega ćemo javiti termine. Veselimo se što ćemo ponovo vježbati zajedno – poručuju iz Krapinskih mažoretkinja i Twirling kluba Krapina.