Ove godine, 31. siječnja, 15. je Noć muzeja, manifestacija koja je počela 2005. s nekolicinom zagrebačkih muzeja, da bi tijekom godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.

Kajkavska popevka

Svojim programom ovoj se manifestaciji pridružuje i Pučko otvoreno učilište Krapina i to izložbom i koncertom ‘Ususret 55. Festivalu kajkavskih popevki’. Bogata zbirka ploča i CD-a svih Festivala kajkavskih popevki, koje je Gradu Krapini darovao Dubravko Sopek biti će izložena u Noći muzeja 31. siječnja u Galeriji grada Krapine.

Posjetitelji će moći uživati i u Koncertu kajkavskih popevki s proteklih festivala povodom ovogodišnjeg, jubilarnog 55. Festivala. Njihov program počinje u 19 i traje do 23 sata.

Ljepota otkrića

U Muzeju krapinskih neandertalaca posjetitelji će moći razgledati gostujuću izložbu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iz Zagreba ‘Ljepota otkrića‘.
Izložba prikazuje 80 fotografija nastalih u okviru 37 znanstvenih projekata na PMF-u.
Osim izložbe, posjetitelji će moći uživati u obilasku stalnog muzejskog postava, korištenju interaktivnih instalacija te prigodnoj prodaji muzejskih suvenira i publikacija.

Sve posjetitelje će animirati i dobro zabaviti, članovi udruge Krapinski neandertalci – pleme špiljskog medvjeda. Besplatan ulaz u Muzej biti će od 18.00 do 01.00, a ulaznice nije potrebno rezervirati.

Vožnja oldtimerima

Muzej oldtimera Presečki priključio se Noći muzeja svojim – oldtimerima. Osigurali su prijevoz između Muzeja oldtimera Presečki i Muzeja krapinskih neandertalaca. Omogućit će i liniju vožnje za posjetitelje koji će željeti prisustvovati programu u Galeriji grada Krapine.

Foto: Muzej oldtimera Presečki

– Posebnost jedne takve vožnje je ta što će taj prijevoz biti u oldtimerima. Prijevoz će biti svaki sat, ako bude potrebe, bit će i češće – najavio je Antun Presečki, vlasnik Muzeja oldtimera.