Predstavom Glumac…je glumac…je glumac Zijaha A. Sokolovića u petak, 25. rujna u 20 sati počinje ovogodišnje izdanje Festivala monodrame Monok@

Krapinske Toplice u Domu kulture od 25. do 29. rujna ugostit će velika glumačka imena sa sjajnim monodramama čije izvedbe ne ostavljaju publiku ravnodušnom.

Zijah A. Sokolović za svoju je kultnu predstavu, koja je premijerno odigrana davne 1978., dobio niz nagrada (Photo: Duško Marušić/PIXSELL)

– Drago mi je što se naš festival Monok@ održava i ove godine i što je doživio svoje peto izdanje. Neizvjesna su vremena i otežane okolnosti, no veseli me što kulturne manifestacije ne staju – komentirao je Ernest Svažić, načelnik Općine.

Selektor Festivala je Darko Putak. Kaže da je bilo izazovno organizirati ovogodišnje izdanje, s obzirom na epidemiološke mjere koje su na snazi.

– Dovodimo najizvođenije monodrame u povijesti hrvatskog kazališta, ali i regije. Otvaramo predstavom Zijaha Sokolovića koja igra od 1978., a zatvaramo s Ljubomirom Kerekešom i Dimnjačarom, vjerojatno najgledanijom monodramom u povijesti hrvatskog kazališta. Tu su i ostale sjajne predstave. Želja mi je bila u ovoj otužnoj situaciji napraviti festival gdje će se ljudi zabavljati, gledati kvalitetne komedije, nasmijati se i uživati – rekao je Putak.

Predstava i za najmlađe

Za najmlađe ljubitelje kazališta u nedjelju, 27. rujna u 11 sati izvodi se predstava Pavao i njegov glavao, igrana antologija hrvatske dječje poezije.

– Riječ je o predstavi koja igra već 20 godina, a napravljena je iz antologije pjesama za djecu, tako da, osim što će biti zabavno, bit će i edukativno. Roditelji, dovedite djecu – pozvao je Putak.

Ulaznice za sve predstave su 40 kuna. Za dječju predstavu kartu plaća samo pratitelj.

Organizatori mole posjetitelje da karte rezerviraju na brojeve 091 248 4465 ili 049 444 046 kako bi se smanjila gužva pri dolasku. Parkiralište za goste osigurano je kod Župne Crkve Presvetoga Trojstva. Mole se svi da poštuju epidemiološke mjere, da drže razmak, nose masku i dezinficiraju ruke.