Vezano uz članak na našem portalu pod naslovom ‘Benić od Rimac tražila da sredi ispit stručnoj savjetnici’, iz Odvjetničkog ureda Joška Biliškova dobili smo zahtjev za ispravak objavljene informacije koji objavljujemo u cijelosti

‘Dana 02. rujna 2020. godine, u elektronskom izdanju vašeg cijenjenog medija, odnosno na portalu nizagorjemalo.hr, objavljen je članak naslova ‘Benić od Rimac tražila da sredi ispit stručnoj savjetnici’, nadnaslova ‘Državna tajnica u Ministarstvu branitelja Nevenka Benić svoj je mandat dala na raspolaganje, ali još nije smijenjena, podnaslova ‘Stručna, a treba vezu za ispit!?’, u kojem je objavljeno sljedeće:

‘Podaci o progonu se ne smiju objaviti’

‘Kako doznaje nizagorjemalo.hr, USKOK Nevenku Benić sumnjiči da je između 30. i 31. kolovoza 2019. od Rimac tražila da Mariji Zdilar, stručnoj savjetnici u Ministarstvu branitelja, osigura prolazak državnog stručnog ispita, bez obzira na stvarno znanje. Potom je Rimac od Terezije Marić, s kojom je dogovarala prolaske na ispitima, zatražila da stručnoj savjetnici osigura uspješno polaganje. Prema USKOK-u, Marić je na to pristala, a 31. kolovoza Marija Zdilar uspješno je položila ispit’.

Slijedom navedenog u predmetnom članku spominjete i moju stranku Mariju Zdilar za koju, bez ikakve ograde, navodite da je ista nestručna te da je državni stručni ispit položila ostvarivanjem kaznenog djela, a ne svojim znanjem. Napominjemo i da u navedenim člancima iznosite navodne podatke iz kaznenog postupka koji vodi Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a što je suprotno Zakonu o uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta sukladno kojem se bez odobrenja ravnatelja ne smiju objaviti podaci o kaznenom progonu u predmetima koje vodi Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

‘Povrijeđena su temeljna prava osobnosti’

Ovakva pisanja u navedenim člancima nisu točna i istinita, dok se istima grubo vrijeđaju temeljna prava osobnosti dipl. ing Marije Zdilar. Naime, tijekom svog rada u Ministarstvu hrvatskih branitelja, prije i nakon toga, Marija Zdilar nije počinila nikakva kaznena djela ili kakve druge kažnjive radnje, niti je sebi ili trećim osobama pribavila kakvu nezakonitu korist, već se u svom radu i postupanju držala svih dužnih propisa, a sve svoje dužnosti je obavljala savjesno, pošteno i odgovorno.

Također, državni stručni ispit položila je isključivo zahvaljujući svom znanju koje je stekla napornim učenjem i radom. Stoga su natpisi u rečenim člancima neistiniti, dok kod čitateljstva vaših cijenjenih medija stvaraju dojam da je Marija Zdilar, nestručna osoba, varalica i počinitelj kaznenih djela, što nije sukladno temeljnim medijskim načelima i obvezama poštovanja privatnosti, dostojanstva, ugleda i časti građanina koja su propisana odredbama Zakona o medijima’.