Počinje! Nikad bogatiji, nikad raznovrsniji. Tjedan kajkavske kulture. Koji je ove godine ušao i među top 32 hrvatska turistička događaja! Tjedan otvaraju Dječji korzo s Pozdrav kaju i Gradski puhački orkestar Krapina. Dva sata kasnije, od 19, počinje i Kaj u duši. Zagorski glazbenici i kajkavska popevka.

Mali kajkavci

Dječjim korzom, uz pratnju Gradskog puhačkog orkestra zagorski će mališani, u narodnim nošnjama, prošetati središnjim gradskim Trgom Ljudevita Gaja. Kajkavcima, ali i gostima drugih narječja hrvatskoga jezika, recitirati će, pjevati i odigrati igrokaze na kajkavskom jeziku.

Promocija kaja

Bit će to još jedna promocija kaja kroz pismo, govor i popevku. Kroz tjedan dana i niz manifestacija spojit će se tradicija sa suvremenim. Ova kulturna, gospodarska i turistička manifestacija nije samo za kajkavce. Za sve one je koji poštuju različitosti, tradiciju, veselje i koji prepoznaju i vole dobar zagorski duh i vrijedne Zagorce toploga srca.

Večernji su sati rezervirani za zabavu. Dakako, na kajkavskom.

Kaj vu duši

Ivan Benc, Branko Greblički Ventek, Iva Ranogajec Inkret, Podvinčani, Viline, Radek Brodarec, Carpona band, Gordana Ivanjek Tušek… Samo su neki koji će na otvorenju Tjedna popevati kajkavske popevke u zabavno-glazbenom programu Kaj vu duši.

Na Vinskom placu, koji se otvara u 21.30, popevali buju Kavaliri.

Nemate ni jedan opravdani razlog ne nam dojti u Krapinu. A razloga za dojti je čude. Središnji događaj je u subotu 14.rujna, 54. Festival kajkavske popevke.