Dvorište Galerije Grada Krapine u četvrtak, 7. srpnja od 20 sati bit će otvoreno za prodajnu izložbu radova Udruge distrofičara Krapina.

Prodajom svojih radova, koje su napravili na radionici ‘Umjetnik i kreativac – to mogu biti i ja’, članovi će sav prikupljen novac iskoristiti za rehabilitaciju.

Umjetnik i kreativac – to mogu biti i ja projekt je kroz koji su članovi Udruge, kao dio art terapije, pomogli svom boljem psihičkom raspoloženju, poslužio im je kao radna terapija, potaknuli su kreativnost, ali i učili o kulturi i umjetnosti.

Na Likovnoj koloniji napravili su 20-ak radova uz pomoć akademskih umjetnika, Mirjane Drempetić Hanžić, mentorice, te Ljiljane Cvetko, Ivana Mlinarića, Nikole Sinkovića, Birgit Brlečić, Nikoline Ptičar, Viktora Ptičara, Štefice Zajec Stanić i Aleksandra Mašića Tumpe.

Udruga distrofičara Krapina ima 50-ak članova. Najmlađem su tek tri, a najstarijoj članici 78 godina. Dođite na njihovu prodajnu izložbu. Kupnjom radova pomoći ćete im da mogu nastaviti s rehabilitacijskim aktivnostima.

U galeriji fotografija pogledajte radove nastale na Likovnoj koloniji iz pojekta ‘Umjetnik i kreativac – to mogu biti i ja’.