Tko se nije skrio, magarac je bio. Jer u četvrtak, 7. srpnja Park Matice Hrvatske u Krapini okupira zagorska policija. 

Srećom, Dan otvorenih vrata je pa nitko ne bi trebao završiti zatvoren. A bit će tamo svi, temeljna, prometna, granična, kriminalistička, protueksplozijska i interventna policija i to od 10 do 12 sati kod Glazbenog paviljona.

Postani i ti policajac, uvjeri se zašto

U tijeku je natječaj za upis u 3. razred Policijske škole Josip Jović. Zato će za neodlučne, ali i sve znatiželjne i one koji žele postati policajci, plave odore PU krapinsko – zagorske javnosti prezentirati svoj rad, svatko iz svog sektora.

Što radi temeljna, što granična, koje su tajne posla kriminalističke policije, kako detonirati eksplozivnu napravu, kakve vještine i sposobnosti mora imati interventni policajac… Uz osnovnu opremu koju će prezentirati, pokazat će i na licu mjesta što i kako policija radi. Osim edukacije za buduće polaznike policijske škole, Dan otvorenih vrata zanimljiv je i za građane kojima će policija približiti svoj rad.

Istodobno će u Sportskoj dvorani srednje škole biti poligon na kojem će zainteresirani mladići i djevojke moći provjeriti svoje motoričke sposobnosti koje su potrebne za upis u Policijsku školu.

Tko može biti policajac?

Natječaj za upis u 3. razred Policijske škole Josip Jović traje do 1. kolovoza, a upisuje se 100 učenika ili učenica za potrebe MUP-a i 25 za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave. Nastava će početi 5. rujna.

Uvjeti su da ste srednjoškolac sa završenim prvim i drugim razredom, da ste hrvatski državljanin, da ste mlađi od 19 godina na dan početka obrazovanja. U završenom prvom i drugom razredu morate imati ostvaren najmanje dobar opći uspjeh i ocjenu uzoran iz vladanja.

Svi detalji natječaja dostupni su OVDJE.