Zabočanka Doris Tkalčević u četvrtak, 30. lipnja svirat će u Gradskoj galeriji Zabok.

Ova mlada violinistica rođena je 2001. u Zaboku. Studentica je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, smjer instrumentalist violinist u klasi prof. Marije Ćepulić. Zabočane će počastiti koncertom uz klavirsku pratnju Domagoja Guščića.

Na koncertnom programu su skladbe N. Paganinija: Caprice br. 21, J. S .Bacha: Partita br. 3 za solo violinu u E-duru, BWV 1006, III. Gavotte en rondeau, H. Wieniawskija: Koncert za violinu i orkestar br. 2 u d-molu op.22, I. Allegro moderato, II. Romance: Andante non troppo, III. Allegro con fuoco – Allegro moderato, F. Krežme: Scherzino i  H. Wieniawskija: Koncertna Poloneza br.1 u D-duru op.4.

Doris Tkalčević je tijekom srednjoškolskog glazbenog obrazovanja pri Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok nastupala na koncertima osnovne glazbene škole, srednje glazbene škole, izložbama i promocijama. Osvajala je nagrade na međunarodnim i državnim natjecanjima kao solistica. Trenutno svira na violini majstora Mije Bučara koja je izrađena 2017. godine. Osim glazbe, bavi se pjevanjem, grafičkim dizajnom i fotografijom.

Koncert počinje u 18 sati.