Tri medalje i šest priznanja donijele su Zlatarbistričke mažoretkinje s XVII. Europskog prvenstva u mažoret sportu.

Zagorke su od 22. do 26 travnja na prvenstvu u Zadru osvojile tri medalje, zlato i dvije bronce. Osvojile su šest priznanja i tako ušle u Top 6 mažoret klubova Europe.

Šampionski doček

Titulu europskih prvakinja osvojile su Lana Dlesk i Anja Krivak u disciplini pom – pon. Broncu su, pak, Zlatarbistričke mažoretkinje osvojile u disciplini defile pom – pon kadetkinje i defile classic štap juniori. Time su postale i dvostruke europske II. viceprvakinje.

– Presretne smo i super zadovoljne. Ovo je veliki uspjeh u tako jakoj i velikoj konkurenciji – komentirala nam je Mirela Horvatić, trenerica.

Photo: Zlatarbistričke mažoretkinje/Facebook

U Zadru se natjecalo više od 4000 sportskih mažoretkinja. Sve su one sa svojim timovima osvojile svoja državna prvenstva, što govori o kakvoj kvaliteti je riječ. Naše su se mažoretkinje, a natjecale su se one najmanje djevojčice od sedam godina, pa do najstarijih djevojaka od 25, intenzivno pripremale dva mjeseca. Radilo se puno, kaže trenerica Horvatić, brusila se koreografija. I uspjeh nije izostao. Uz medalje, u Zlatar Bistricu je došlo još po jedno 4., 5. i 6. mjesto i to za defile pom – pon juniori, mini mix seniori i defile pom – pon seniori.

Photo: Zlatarbistričke mažoretkinje/Facebook

Doček doma bio je onakav kakav su djevojke zaslužile. Šampionski. Roditelji, članovi Društva Naša djeca i načelnica Vesna Mikulec priredili su im veličanstveni doček. Djevojke će se sada odmoriti, na redu je zaslužena ljetna stanka, a onda kreću pripreme za Svjetko prvnestvo koje će biti u rujnu i to vjerojatno u Zagrebu.