Župnik Rušec protiv bundeva, ali i horoskopa: ‘To je okultizam!’

Dubljenje bundeva, tarot, ali i čitanje horoskopa su početak ulaska u okultizam.

Tako tvrdi župnik Majk Rušec iz Zagorskih Sela. Zabava Halloween ili Noć vještica je posebna kategorija koju Crkva osuđuje. Među njima je i velečasni Rušec koji organizira ‘kontra’ događanje, Holywin. Svetost pobjeđuje.

Foto: Pixabay

Dok će neki letjeti na metlama i dubiti bundeve, Župna crkva sv. Katarine u Zagorskim Selima 31. listopada od 19 sati mlade poziva na pjevanje, ispovijed, misu, klanjanje, nagovor i druženje.

– Da, može se reći da je naš Holywin kontra Halloweenu. Geslo susreta je Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. U ovo vrijeme ratova i nemira toliko nam je svima potreban mir, a osobito je potreban mladima čija srca su često nemirna i traže sigurnost. Takav mir dolazi od Krista – kaže nam velečasni Rušec.

Pitali smo ga u čemu je problem s dubljenjem bundeva i paljenjem svijeća u njima. Kaže, to je magija, to je okultizam i neupitno je da toga u tome ima.

– To vam je isto kao i joga, tarot, horoskop, sve su to počeci okultizma. Da, vjernici ne bi smjeli čitati horoskop. Čemu horoskop, mogu si pronaći drugu zabavu. Možda horoskop nije grijeh, ali nema ni smisla. Ljudi bi racionalno trebali trošiti vrijeme – poručio je župnik.