Benčić i Gorički osvojile europsko srebro u crossmintonu

Od 4. do 7. srpnja u mađarskom Balatonbogláru održano je 7. Europsko prvenstvo u crossmintonu.

Natjecalo se 250 natjecatelja iz 15 europskih država u 17 pojedinačnih i 12 kategorija parova. U kategoriji ženskih parova iznad 40 godina sjajno su igrale Željka Benčić iz Crossminton cluba Zabok i Martina Gorički iz Crossminton kluba Zagreb.

U vrlo neizvjesnom meču polufinala, Benčić i Gorički pobijedile su Poljakinje B. Jagiello/J. Kowalczyk (4-16; 16-14; 16-11), u finalnom meču su izgubile od mađarskih natjecateljica A. Hodonickiné Andrási /M. Huczek-Vízkeleti (6-16; 5-16) i time zauzele odlično 2. mjesto.

Foto: Privatni album

Osim srebra Gorički/Benčić, za Hrvatsku zlato je osvojio Damir Ilić iz SBK Sušak iz Rijeke u muškoj kategoriji iznad 50 godina, dok je broncu osvojila Nika Gorički iz CK Zagreb u kategoriji djevojčica do 16 godina. S tri osvojene medalje Hrvatska je zauzela 9. mjesto u europskom crossmintonu.

Uz ostale hrvatske igrače iz Crossminton cluba Zabok u pojedinačnim kategorijama natjecali su se Adrian Benčić u kategoriji dječaka do 16 godina, koji nije prošao grupnu fazu natjecanja, dok je Željka Benčić bila tik do prolaska grupne faze sa dvije pobjede i dva poraza, ali ipak nedovoljno za nastavak natjecanja u kategoriji žena iznad 40 godina.

Osvojeno srebro Martine Gorički i Željke Benčić rezultat je višegodišnje suradnje dva kluba, zagrebačkog i zabočkog, te veliki poticaj ostalim ženama u hrvatskom crossmintonu. Aktualne europske viceprvakinje u istoj kategoriji ženskih parova iznad 40 godina na Svjetskom prvenstvu 2022. godine u Zagrebu osvojile su 3. mjesto. Sada kreću s pripremama za Svjetsko prvenstvo koje će se održati sljedeće godine u Varšavi.