Šteta, pali ste pred vratima, na pragu, rekao je lovac Krešimir Sučević Međeral zagorskom kvizašu Damiru Galoiću.

Galoić je u sinoćnjoj Potjeri pokazao zavidno znanje i s osvojenih 24.500 kuna u prvom dijelu emisije stao pred lovca. Bilo mu je to treće natjecanje, dvaput mu je put presjekao lovac Sučević Međeral.

Lokas: ‘Jako dobar nastup’

Tako je bilo i sinoć. Unatoč impresivnom znanju koje Galoić ima, lovac ga je dostigao. Damiru je presudilo posljednje pitanje, ‘Koja je kratica skratila najviše riječi?’. Bila su ponuđena tri odgovora, itsl., tzv. i vlč. Damir je pogrešno odgovorio tzv. i priznao da za točan odgovor, i tome slično (itsl.), nije znao značenje te kratice.

Photo: HTV/Screenshot

U prvom dijelu mogao je osvojiti i više od 24.500 kuna da nije bio brzoplet i da je saslušao pitanje do kraja.

– Puno znate i onda očekujete da bi se rasplet pitanja mogao dogoditi u Vašu korist i onda se dogodi negativno. Ali to ne umanjuje jako dobar nastup – rekao mu je voditelj Joško Lokas.

Jaka zagorska kviz scena

Lovac je potaknuo pitanje zagorske kviz scene, na što mu je Galoić rekao da ona postoji i da je dosta jaka.

– Možda nije nacionalno prepoznatljiva – dodao je Galoić.

Kući je otišao bez i jedne osvojene kune, ali je svakako svojim znanjem Zagorje predstavio u najboljem svjetlu. Najbitnije je da je znao odgovor na pitanje ‘Kako se zove gornji sloj ceste koji je mješavina bitumena i drobljenog kamenog materijala?’. Da nije odgovorio ‘asfalt’, njegovu šefu županu Željku Kolaru bi se vjerojatno zamračilo.

Damira je na posljednjem pitanju zbunila kratica itsl. i tu ga je lovac prestigao (Photo: HTV/Screenshot)

Damir je, naime, zaposlenik Krapinsko – zagorske županije. Radi kao viši stručni suradnik za odnose s javnošću i protokol, a osim tisuće kilometara provedenih s Kolarom na terenu, veliki dio toga otpada mu na pratnju župana pri obilasku asfaltiranja zagorskih cesta.

Po struci je magistar povijesti i magistar edukacije povijesti. U Potjeri je rekao da voli nogomet, trčati, plivati, planinariti, gledati filmove i serije, čitati knjige i igrati Potjeru. Rodom je iz Selnice kraj Marije Bistrice gdje i živi.